Розслідування по Майдану: і цього ми чекали два роки?

Силовики діють зараз, як дресовані собаки. У них є господар, чиї команди вони навчені виконувати. Міністр МВС хай собі пише постики в Facebook, але він не може займатись напряму справами, які є в компетенції професіоналів. Тому вищий склад має пройти люстрацію. Тоді почнуться розслідування.

Генпрокуратура назвала прізвища винних у розгоні Майдану. Мовляв, розгін ативістів 30 листопада ініціював особисто Віктор Янукович, організували його Віталій Захарченко та Андрій Клюєв. І це треба було чекати на другу річницю Майдану, щоб сказати те, що ми знали ще на самому Майдані?!

Тоді було очевидно - розгін міг бути тільки з указки Януковича. Всі знали, що виконавцем є Захарченко, посадити якого вимагали ще учасники Майдану . А субпідрядниками там були Попов із Сівковичем. Ми все це знали два роки тому!

Я не очікував, що ми почуємо щось нове від української влади зараз. Багато на то причин - військові дії, постійні вибори. Але головна з них — це не реформовані правоохоронні органи. Силовики діють зараз, як дресовані собаки. У них є господар, чиї команди вони навчені виконувати. Міністр МВС хай собі пише постики в Facebook, але він не може займатись напряму справами, які є в компетенції професіоналів. Тому вищий склад має пройти люстрацію. Тоді почнуться розслідування.

Прокуратура відрізняється хіба тим, що Пшонка був особисто вірний президенту Януковичу, а Шокін зараз - особисто вірний Порошенкові

Зараз, фактично, силовиками керує політика, а не майстерність і чесність. Міністерство МВС - величезний монстр. Грузини зробили реформування дорожньої поліції, але вона все одно і надалі вмонтована в цього монстра з генералами у погонах, які свого часу брали участь у розгоні Майдану. Система сама себе карати не буде!

Те саме і щодо прокуратури. Зараз вона відрізняється хіба тим, що Пшонка був особисто вірний президенту Януковичу, а Шокін зараз - особисто вірний Порошенкові. Це, звичайно, велика різниця. Та в інших підходах, на жаль, жодним чином не відповідає запиту суспільства.

Міжнародний досвід свідчить — навіть за десять років можна притягти злочинця до відповідальності. У наших реаліях це може бути швидше. Але за однієї умови - якщо наші силовики перестануть бути слухняними псами політичного керівництва країни.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі