Справа Юрія Хорта набирає обертів. До 8 років неволі - за розірване фото Порошенка.

Справа вінницького активіста Юрія Хорта набирає обертів. До 8 років ув'язнення загрожує громадському активісту за розірваний портрет Порошенка. Нагадаємо, під час протестів 6 грудня у Вінниці він привселюдно розірвав портрет нинішнього Президента України, мотивуючи це тим, що Порошенко не дотримався даних ним передвиборчих обіцянок: "закінчити АТО в лічені години", "провести реформи", "побороти корупцію" та ін.

Днями, Вінницький міський суд, той самий котрий котрий судив славнозвісних Царевич і Кицюка, і так і не обрав їм належної міри запобіжного заходу - відпустив під особисте зобов'зання, подовжив термін утримання Юрія Хорта під вартою ще на два місяці. В результаті обрання саме виключної міри запобіжного заходу, на початок червня срок перебування за гратами активіста становитиме цілих півроку (до того 4 місяці поспіль він уже перебував в СІЗО). Загалом загрожує Юрію Хорту від 5-ти до 8-ми років позбавлення волі, адже підозра пред'явлена за ст.294 ККУ "організація масових заворушень".

За словами адвоката Олексія Бонюка, судовий процес над Хортом надзвичайно заполітизований - політично замовний.

"Відбувається масштабне втручання влади у діяльність суду. Рішення суду приймається поза його межами. Вже потім, у залі суду, це рішення підганяється під потрібні норми закону. Рішення, яке народилося поза межами суду, дуже важко пояснити. Так і тут: прокурор просто заявляє, що хоче, щоб Хорт сидів, але ніяк не аргументує чому", - пояснює захисник.

Він наголосив, що у сумнозвісного Печерського суду з'явився конкурент – Вінницький, який може його навіть перевершити.

"Зараз Печерський суд активно випускає усіх тих людей, яких вся Україна хоче бачити за гратами, а Вінницький суд навпаки – тримає за гратами активіста, який захищав права громади свого міста. Якого, чомусь, бачать за гратами тільки можновладці, а пересічних громадян це обурює", - пояснив Бонюк.

Крім того, має місце ганебний факт, перед винесенням останньої ухвали, суддя видалила Юрія Хорта із зали суду за те, що він читав вірші Тараса Шевченка.

Прокурор досі наполягає на утриманні під вартою, лише тому, що санкція інкримінованої статті це дозволяє.

Чому із понад 400 учасників "масових заворушень" затримано саме того, хто рвав портрет Порошенка і обрано виключний запобіжний захід - незрозуміло.

Тим часом у Вінниці не вщухають акції на підтримку ув'язненого. Однак можновладці залишаються глухими до вимог тих, хто ще вчора привів їх до влади.

.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі