Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
03.03.2015
5

Чому Яценюк економить за рахунок пенсіонерів, а не олігархів?

Дивує позиція теперішньої влади, яка перед виборами в унісон обіцяла скасувати пенсійну реформу Азарова, а натомість вчора усім складом дружньо цю реформу ще поглибили. Разом з БПП і НФ голосували "Самопоміч" та "Радикальна партія" Ляшка. Не голосувала "Батьківщина", "Свобода" та ще деякі позафракційні депутати.

І якщо від уряду Яценюка, НФ та БПП нічого іншого ніхто і не чекав, то позиція "Самопомочі" і Ляшка, які начебто відстоювали соціальні питання, м'яко кажучи здивувала. Це - зайвий доказ того, що так звані "малі" партнери коаліції відстоюють інтереси не українського народу, а своїх господарів олігархів.

При чому Ляшко кілька разів зривав голосування, а погодився голосувати лише після перерви, під час якої, очевидно, вторгували собі щось.

Звісно у вас, та й у мене виникає побоювання, що не голосування за вчорашній законопроект по пенсійній реформі могло стати на заваді отримання чергового траншу від МВФ. Безумовно, в нашій ситуації допустити цього не можна.
Але, на місці УРЯДу, депутатів можна було досягнути з місією МВФ певного компромісу і знайти гроші з інших секторів економіки.

Зокрема, ухвалені вчора зміни до пенсійного законодавства за розрахунками Мінфіна дозволять зекономити 3,9 млрд. грн.

Щорічно від офшорних схем виведення капіталів держава втрачає 6 млрд. грн. (це - лише через угоду з Кіпром), не кажучи вже про десятки мільярдів, які щорічно виводяться в офшорні зони олігархами.

Крім того, за даними звіту Рахункової палати у 2013 році незаконно та неефективно використано коштів державного бюджету у сумі 17,8 млрд. грн.

То що більш важливо для МФВ: зекономити на пенсіонерах 3,9 млрд. грн. чи наповнити бюджет на десятки мільярдів за рахунок повернення коштів з офшорів та за рахунок недопущення розкрадання бюджетних коштів?

Зрештою, олігархи вже давно керують владою, тому питання офшорів у високих колах сьогодні є табуйованою темою.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі