Олександр Горобець
Заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України
13.02.2015

Повне фіаско Порошенка у Мінську

Порошенко провалив усе, що тільки можна було програти у Мінську. Подібної ганьби Україна ще не зазнавала з часів розгрому Запорізької Січі. Виступаючи на прес-конференції поспіль із Дональдом Туском у Брюсселі, він знічев'я почав розповідати, що страшенно не виспався. Можливо цим варто пояснити той публічний парадокс, який він влаштував, явно заговорившись, називаючи успіхом на дебальцевському плацдармі витіснення ворога на двадцять кілометрів з колишніх позицій, що, власне, сталося в іншому місці - під Маріуполем. Рецидив Януковича з географією, чи що?
Хто б уже йому нарешті, бездарному верховному головнокомандувачу пояснив, що під Дебальцево все відбувається на грані катастрофи: ось-ось може статися замикання чергового військового "котла". Щоправда, незалежні воєнні експерти ніяк не можуть зрозуміти цього українського бойового феномену, коли начебто угрупування в майже сім тисяч наших вояків зазнають оточення від вдвоє (на тому боці лише три тисячі осіб) меншої кількості бойовиків. При чому, зверніть увагу, рашівці наступають. Це ж треба вміти так "геніально" воювати!
Я уже писав якось, що складається враження буцімто верховний головнокомандуючий зовсім не спілкується з головнокомандувачем – начальником генерального штабу. У кожного з них своя потішна війна. Але генерал Муженко заклав таку грандіозну бомбу під позицію України, напередодні заявивши на весь світ, що ЗСУ не воюють в Донбасі з російськими військами, і це, зрозуміло, за чисту монету прийняли в Мінську представники ЄС – фрау Меркель та мосьє Олланд. І заспаний пан Порошенко нічого не мів довести протилежного в ході переговорів. "Нормандський" квартет у Мінську прийшов до того висновку, що ніяких військових РФ, ні їхньої техніки на захоплених територіях Донбасу зовсім немає. І в хвіст, і в гриву зі всіх стволів наші війська "цілують" там народні ополченці. Іншими словами, там триває справжнісінька громадянська війна. Українці начебто воюють з українцями. Хоч у документах про це, як я зрозумів, так чітко не записано. Але почекайте, цей блискучий висновок для московітів пропагандистська машина Кремля ближчими днями успішно рознесе по всьому білому світу. Дадуть вам тепер зброю, чекайте…
А Путін, зрозуміло, великий миротворець. Він рятує ситуацію гуманітарними конвоями, і йому пора вручати Нобелівську премію миру.
І вже вся Європа на різні голоси заговорила, що пора з Росії знімати санкції. А вся фінансова допомога України має насамперед спрямовуватись на відбудову Донбасу. А як же ж, самі розбили регіон, до речі, під час вічного перемир'я імені Порошенка, тепер дурні піднімайте його з руїн.
Таким фіаско обернувся для українського народу шоколадний-недоладний "голуб миру" - президент Порошенко.
Ні, просто не хочеться навіть переліковувати всіх інших "перемог", які привіз Порошенко з Мінська і Брюсселя. Правда, трохи не виспався. Зате є приємна новина для його багатої сім'ї: київська фабрика "Рошен" збільшила прибуток за минулий рік у дев'ять разів. Війна війною, а мільярдери родини множаться! Поаплодуймо Петру Олексійовичу…

***

Хочете більше аргументів на підтвердження моїх доводів - читайте коментар до мінських протоколів Андрія Іларіонова та Андрія Піонтковського.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі