Maria Shterke
Театральний режисер, блогер.
28.08.2014
4

Брехня по-російськи: як врятувати росіян або синдром "нас тут немає"

"Ніяких російських колон немає", - сказав Андрій Келін після спеціального засідання постійної ради ОБСЄ. Тоді, мабуть у всього світу параноя. Адже, подібні слова ми чули не так давно у 2008 році, коли Кремль вторгся до Грузії. Спочатку вони просто "рятувати" російське населення від грузинського уряду, яке, чого кривити, не влаштовувало Москву.
А вже у березні 2014 Росія, так само стала "рятували" "нещасних пригноблених росіян" у Криму. Як наслідок, міфічні 98% і анексія півострова. Так, "зелені чоловічки" з АН-94 до недореферендуму були просто мирним населенням, яке захищалося від наступу "лютих бандерівців". А подібне озброєння за свідченнями російського президента можна було придбати у звичайному магазині. Аж раптом - магія, після референдуму, "зелені чоловічки" наче в казці перетворилися на російських військових.
Одразу, на початку травня, в Одесі в день футбольного матчу між Чорноморцем та Металістом - ультраси обох команд проводять марш на підтримку єдності України. І не секрет, ні для кого, запланована акція Кремля з проросійськими активістами, на щастя провалюється. Однак, підпал будинку профспілок і смерть проросійських, Москва висвітлює - в образах молодчиків з портретами Бандери, котрі захопили Одесу-маму!
"Не підкорили і не врятували росіян в Одесі, врятуємо на Сході України" - подумав Кремль і дефакто вже тоді, під виглядом повстанців Донбасу ввів своїх військових. Тепер, поки що без анексії, але з новоутворенням - ДНР та ЛНР. Кремль - продовжує грати з усім світом, поки офіційний США та ЄС показує свою стурбованість.
17 липня террористи радісно сповістивши Росії про черговий збитий літак установкою "бук" з українськими військовими, вже над Торезом - через кілька годин спростовують і переводять стрілки на українську армію. Адже, літак то пасажирський та ще й міжнародні авіалініїі. Курам на сміх, російські канали, вочевидь, не домивившись один з одним, поспішно починають лити в ефір абсолютно різну інформацію: то Путін мав пролітати, то відповідних установок у повстанців немає, а ще й очевидці з далекоглядним зором знайшлися. "Врут и не краснеют!"
Беззаперечну причетність Росії до конфлікту на Сході України, можна довести у звичайній справі Надії Савченко. Українську льотчицю, котру взяли у полон террористи на Донбасі і передали російській владі. Владі - яка "офіційно", не приймає участі!
Добряче побомбивши Схід, справа дійшла і до гуманітарного конвою. Провідним завданням якого було не так ввезти щось, як вивезти.
Потім захоплені російські десантники, які просто заблукали і таким чином потрапили на територію іншої держави.
І ось ніч з 27 на 28 серпня, Кремль вводить свої війська в Новоазовськ, і знову наче на черговому засіданні ООН представник від Росії виголошує фразу про відсутність російських військ на Сході України. Тим не менш, самі росіяни не приховують, про свою місію - захопити Маріуполь та дійти до Одеси.
Шановні, АТО сьогодні закінчилося - почалася війна!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі