Олександр Бригинець
Журналіст, громадський діяч, Позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО
25.08.2014
1

На Донбасі продовжують діяти українські антиукраїнські телеканали

Директор Красноармійського місцевого каналу "Орбіта" Баркуль (депутат Партії Регіонів), випускає в ефір матеріали, якими підігріває сепаратистські настрої серед населення.

Таку скаргу отримав від активістів "Української справи" з Красноармійська.

За словами місцевого населення, "Орбіта" - єдиний канал в місті, який транслюється без збоїв, тому його директор, користуючись цим, випускає в ефір антипатріотичні програми і тим самим розпалює сепаратистські настої серед населення.

Як приклад, активісти розповіли, що в ефірі телеканалу показали відеозапис 2001 року, в якому нібито саме екс-президент В. Янукович брав участь в у відновленні замороженого будівництва будинку для шахтарів та інших незахищених верств населення. В той же час, канал майже не висвітлив патріотичні заходи та позитивну реакцію городян на них, що відбулися у Красноармійську до Дня Незалежності України - ходу патріотів з 15-ти метровим прапором України та автопробіг.

Я нещодавно був у Красноармійську і в ньому, як і в інших містах Донбасу, жителі скаржаться на те, що місцеві канали проводять відверту антиукраїнську політику, а Нацрада на це ніяк не реагує. Я намагався пояснити, що Нацрада не може дивитися місцеві канали на Донбасі тому, що вони як правило, не можливі для перегляду у Києві із технічних причин. Тому велика надія покладається саме на свідомих громадян, які можуть розповідати про діяльність того чи іншого телеканалу чи місцевого ЗМІ, і надсилати інформацію в Київ.

Отримавши інформацію про діяльність згаданого каналу "Орбіта", звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням перевірити діяльність усіх місцевих телеканалів в Донецькій і Луганські області на предмет відповідності їхнього контенту ліцензії та законам України.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі