Василь Коряк
громадський активіст, екс-мер міста Лубни на Полтавщині. До мерства 28 років працював слідчим міліції, з органів пішов у ранзі майора
15.04.2014
1

Народ розірве цю владу на шмаття

Звичайно, всі помітили, як зросли ціни. Очі на лоба лізуть у магазинах, на заправках, ринках, аптеках. Ця ситуація може стати вироком для оновленої держави.

Коли опозиціонери йшла до влади, казали: знають, що робити. А зараз бачимо, що не справляються з цінами. Я вирішив підказати, що їм робити.

По-перше. Гроші мають поступати від конфіскату. Заявлено, що ціни на газ упродовж чотирьох років піднімуться на 120%. Цікаво, з якого переполоху зростання ціни на газ має стосуватися населення в селах та містах. Чи не опозиція кричала: "Де наш вітчизняний газ? Кому він належить? Хто на ньому заробляє, які олігархи? Ми розберемося і покажемо!". Чому ж ми не знаємо, де чия свердловина? І чому мені як громадянину щодня не звітують по радіо чи телебаченню, скільки сьогодні добули газу і куди він пішов.

До цього часу багато свердловин на Полтавщині досі належать Нестору Шуфричу. За минулий рік його прибуток становив 16 мільйонів гривень. Де він дів газ? Одні кажуть, продав у Польщу, інші в Білорусь, ще одні — в Румунію. Якщо свердловина в оренді, то на ній немає лічильника, ніхто не знає, скільки качається газу. І Шуфрич такий не один.

Народ повинен знати ситуацію по газу. Це не таємниці, бо газ — державне майно.

По-друге. Атомні електростанції продають обленерго електроенергію по 18 копійок за кіловат. А обленерго впихає людям вже по 30 копійок, фірмам по 60-70. Обленерго як приватна структура нагріває нормальні гроші. Ще при Кучмі у Верховній Раді кричали, що підприємство треба приватизувати, бо воно збиткове. Скажіть, якому приватнику потрібне збиткове підприємство? А найшовся ж якийсь багатій з близького оточення президента Кучми, потім такий самий при Ющенкові, пізніше при Януковичу. Ніяке воно не збиткове.

Якщо приватний підприємець хоче провести електроенергію на 10 кіловат, то за проведення здеруть десь 20 тисяч гривень. А в обленерго виправдовуються: мають багато затрат на підтримання стану підприємства. Які нафіг затрати? Обленерго - це бетонний стовп та алюмінієвий провід. У що там вкладати гроші? Зробити стовп бетоннішим, а алюміній алюмінієвішим? Обленерго треба реприватизувати. У жодній країні світу не робилися бабки на таких швидкостях.

По-третє. Ситуація з вугільними шахтами в Донецьку та Луганську. При кожній шахті є фірма - такі собі пацанчики, які контролюють, щоб сировину, обладнання чи матеріали шахти купували тільки через них. У Луганську вони діють під керівництвом Єфремова і Королевської, в Донецьку - під Януковичем і його сином. Директорові шахти пацани з бітами кажуть: усі справи робиш з нашого дозволу. Як ні, то директори буває з шахт не повертаються. Що робити? Яценюк, Турчинов мають розповідати людям про ці махінації, називати ці фірми. Тоді на Сході України народ зрозуміє, хто такий Янукович та Єфремов, і розберуться - хто насправді їхній ворог. Сьогодні, як ніколи, треба казати правду, не шматочками, а повністю.

Крім газу та електроенергії в нас більше немає нічого. Хоч за це відзвітуйтеся, парні. Чого чекаєте?

Я знаю, чому вони мовчать. Займаються дєльожкою з залишками старої влади. Це помітив, коли нардепам Катеринчуку, Ляшку, Гриценку почали закривати роти. Катеринчук 6 годин чекав, щоб йому дали слово у Верховній Раді. Вчора Томенко звернувся до депутатів та чиновників, щоб припинили займатися корупцією іставити на посади своїх родичів. Нарешті, приплили.

Почалося лукавство нової влади. Але після смертей на Майдані народ вже не дасть себе обкрадати. Розірвуть цю владу на шмаття.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі