Олександр Аронець
Політичний експерт. Депутат Київської обласної ради. https://www.facebook.com/oleksandr.aronets
16.02.2014

Про обмін Київради на заручників

Непопулярні рішення завжди важкі. Особливо, коли попадаєш у патову ситуацію, де обидва варіанти звідомо погані.
Сьогодні "Свободу" критикують, від підтримки "Свободи" відмовляються через обмін Київради на заручників режиму. Хоча, ще 2 місяці тому "Свободу" хвалили за те, що її депутати буквально в першому ряді відбивали беркут, який хотів зачистити Майдан, співчували, коли в сутичках свободівцям розбивали голови ( Кайда, Міщенко), чи коли мєнти біля самого Майдану організували напад на Іллєнка та Кізіна, та дякували, коли свободівці ходили по судам і витягали перших політв'язнів Майдану, ну і за Лєніна...


Але ніхто не замислюється про наслідки другого варіанту - варіанту, коли "Свобода" відмовляється обміняти Київраду на заручників. Тоді на "Свободу" посипалось би не менше критики. Але ця критика була б поєднана з прокльонами родичів тих без перебільшення тисяч людей, які зараз під "криміналом". Серед тих майже 2-х тисяч, біля 600 членів "Свободи"! Хто слідкує за нашою діяльністю - знає, що "Свобода" наймасовіша партія, де є реальне низове членство. Партія будувалась 2 десятиліття і стала такою саме через те, що тут своїх ніколи не кинуть. Навіть попри рейтингові втрати, попри іміджеві втрати, чи якісь інші мінуси для партії. Але всі знають, що в разі чого, за свого заступляться, свого витягнуть з тюрми.


Звичайно, що ми не маємо гарантій того, що кримінпльні справи закриють. Не маємо гарантій, що не з'являться нові заручники режиму. Але, якщо ми витягнемо своїх, перш за все вони будуть мати гарантію безпеки і гарантію того, що продовжувати боротьбу можна і треба.


Які гарантії все ж є? Київрада передається під патронат ОБСЄ. Там не буде міліції та беркуту.Тому, в разі "кидка" "Свобода" знову зможе за годину взяти Київраду.


А для ще більших гарантій, якщо ви дійсно бажаєте добра заручникам, прийдіть на Майдан і зробіть так, щоб Майдан наповнювався не тільки по неділях, але й щодня. Ось це буде найбільшою гарантією.

Перед тим, як критикувати, якщо ви не заручник режиму, чи не родич заручника, поставте себе на їх місце, зважте всі "за" і "проти" і можете писати. Дякую за практичні реалістичні пропозиції виходу з цієї ситуації.

Обговорення підтримую у Фейсбуці.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі