Віктор Гарбарь
Художник, педагог, криміналіст-художник. У 1988 році, вперше у світовій практиці, започаткував навчання криміналістів-художників із числа штатних працівників МВС України. Був автором ідеї, головним редактором та основним дописувачем газети від Партії ПОРА під назвою ПОРАда. Вірю в Україну.
05.08.2013
26

Чому із ПР не перебігають "тушки"?

А й дійсно, чому? Ну буває, іноді, поодинці.

Наприклад, Тарас Чорновіл, який спочатку перебіг із "Нашої України" до "Партіїї регіонів" а потім чкурнув і звідтіля.

Ну, давайте спочатку розберемося, що таке слово "тушка", так влучно названа кимось із опозиції щодо ПР. Так от, дивимось тлумачний словник української мови.

ТУШКА: Зменш. до туша (у 1 ); тіло убитої тварини, дичини і т. ін. невеликого розміру.

Тобто це вже і не живе, та ще й невеликого розміру.

Отакий здобуток ПР на протязі усього часу перетягування, всіма засобами — від побиття, загроз, викрадення когось із родичів, ну і, у крайньому випадку — купити, то біш підкупити (бо вони — ПРівці, скупі, гроші економлять. Краще побити. Так дешевше і ефективніше, саме щодо відносно "тушки"). А ось знайшов у Інтернеті цікавинку.

Подивіться на оце "личко". Я зразу ж відзначив разючі східні риси із Шаріковим Поліграф Поліграфичем із "Собачого серця", чудового фільму. І оце "личко" — один із "найінтелектуальніших", і саме тому найактивніших представників цього збіговиська, під назвою Партія регіонів — сам пан Владислав Лук'янов.

Це йому належить один із найвідоміших "перлів": "Ряженые". Саме так він назвав "дітей війни" — старих жіночок та чоловіків, які знаходилися у цей час у залі, де вів передачу пан Савік Шустер. Пам'ятаю, як сам пан Шустер, якого перелякати досить складно, дійсно перелякався — такий "геніальній" знахідці В. Лук'янова.

І цей "перл" викликав цілий шквал обурення нещасних пенсіонерів, які кожного дня вимушені рахувати, де ж іще зекономити, аби якось проіснувати. А тут два "очаровашки", два відморожених негідника — В. Лук'янов, ну то він, звісно таки добряче дурнуватий. А от інший "очаровашко" — то вже повний відморозок — М. Чечетов.

А ось іще двоє "очаровашок". Пригадуєте? Сюди можна іще й іще додавати "найкращих" із ПР.

Ну того ж, наприклад, "розумника" Вадима Колєсніченка. Про якого ходить загально відомий жарт. Ніби він якимось чудом зустрівся із воскреслим професором Преображенським. Так от на питання В. Колєсніченка, чому він, вже, не перше десятиліття проживаючи в Україні — "ни бельмеса не понимаю в этой украинской мове?" — кажуть пан Преображенський, герой фільму "Собачье сердце", створеного за романом нашого земляка Михайла Булгакова, "заспокоїв" пана В. Колєсніченко такими словами: "Не волнуйтесь, голубчик. Просто Вы обыкновенный дебил. Ничего страшного. Сейчас это не редкость".

А ось іще одна цікавинка. На мою думку, дуже смішна.

Після публікації журналом "Форбс" розмови з головою Департаменту ідеологічного та комунікаційного забезпечення Партії регіонів Володимиром Демидком Україна дізналася, хто і як "дресирує" членів Партії регіонів говорити на камеру правильні речі.

Власне, ми і без того здогадувалися, що ціцеронів серед регіоналів небагато і хтось таки має писати їм темники та шпаргалки, пише "ПІК". Однак не можна не схилити в повазі голову перед тим рівнем інформаційного супроводу, який ПР надає своїм членам. Бо що б вони, бідолашні, робили без тих папірців, які департамент цнотливо називає "інформаційними інструкціями"? Хіба що мекали б перед камерами?

Проте, як виявилося, рідна партія піклується не лише про зміст промов регіоналів, але й про їхню форму. А також про манери та зовнішній вигляд виступаючих. У розпорядженні "ПіКу" опинилася пам'ятка за підписом Департаменту ідеологічного та комунікаційного забезпечення, яка має розсилатися партійцям в електронному вигляді.

Наводимо текст пам'ятки повністю та без купюр.

Пам'ятка

Підготовка та поведінка під час публічних виступів у телевізійному ефірі

Прохання прочитати уважно та запам'ятати і дотримуватися наступних пунктів!

Зовнішній вигляд

1. Зовнішній вигляд має бути охайним і скромним. Для чоловіків – діловий костюм (бажано, з краваткою неяскравих відтінків із некрупним візерунком). Для жінок небажані дуже відкриті або дуже короткі сукні, а також складні, екстравагантні зачіски. Народний депутат від Партії регіонів має виглядати природно.

2. Уникайте червоного кольору в одязі – він нечітко виглядає на телеекрані та спотворює колір обличчя. Найкращі кольори – синій, блакитний, сіро-блакитний.

3. Коштовності та дорогі годинники перед телеефіром треба знімати.

4. Зверніть увагу: натільний хрест за традиціями Православної Церкви носиться під одежею.

5. Під час зустрічі з журналістами та виборцями подих має бути свіжим. Якщо у Вас є сумніви, не забудьте перед зустріччю скористатися жувальною гумкою або зубним еліксиром. Бажано також уникати використовування парфумів із різким запахом. Пам'ятайте: дрібниці можуть зіпсувати Ваш позитивний імідж, тому будьте уважні.

Зміст виступу

1. Уважно прочитайте поточну Інформаційну Інструкцію. Постарайтеся запам'ятати вказані в ній цифри та тези, виділені жирним шрифтом. Не імпровізуйте, якщо Ви не впевнені у собі. Найважливішу інформацію рекомендується завчити заздалегідь і кілька разів прорепетирувати уголос вдома перед дзеркалом або у будь-якому комфортному для Вас оточенні.

2. Якщо умови зустрічі або телеефіру дозволяють присутність Вашого асистента або трансляцію телетексту, уважно слідкуйте за його підказками. Однак старайтеся не демонструвати цього і виглядати природно. Ваш погляд насамперед повинен бути спрямований на ведучого або на аудиторію. Якщо треба, попросіть розташувати асистента або екран із телетекстом у потрібному напрямі.

3. Коло, проведене рукою асистента у повітрі, означає кінець виступу або зміну теми.

Культура мови та поведінки

1. Розмовляючи українською мовою, уникайте русизмів та суржику. Якщо Ви не впевнені у своїх знаннях, говоріть російською, у будь-якому разі, Ваша мова має бути природною та жвавою.

2. Уникайте слів-паразитів, якими звичайно заповнюються паузи між фразами. У крайньому випадку припустимо використовувати у якості зв'язок між фразами вигуки (рос. междометия), наприклад, "е-е", але старайтеся ними не зловживати. Якщо Вам потрібен час, щоб зв'язати думки, можна сказати аудиторії, що питання насправді складніше, ніж вона думає.

Припустимо використовувати для заповнення пауз жести. Наприклад, жінка може поправити зачіску. Якщо Ви носите окуляри, можна зняти їх, протерти й одягнути знову. Це допоможе Вам зосередитися та продовжити свою думку.

Примітка 1

Ваші жести не повинні бути нервовими або нав'язливими. Неприпустимі зайві смикання тілом, потирання носа, почухування обличчя або інших частин тіла та ін. Не тягніть руки у напрямку до камери, бо на екрані вони будуть здаватися дуже великими.

Примітка 2

Використання нецензурних зв'язок, слів та епітетів неприпустимо у жодному разі! Пам'ятайте: справжній політичний діяч є цвітом нації та прикладом культури для всього народу. Не піддавайтеся на провокації та зберігайте спокійну, впевнену поведінку. Ваша політична правота сама по собі буде Вашою підтримкою.

3. Над складними для вимови словами та словосполученнями краще потренуватися заздалегідь, промовляючи їх по складах. Чітко вимовляйте кожен склад, правильно ставлячи наголос, поки не досягнете успіху.

Приклади складних слів та словосполучень, що зустрічаються найчастіше:

кон-ста-т?-ці-я (зверніть увагу: не кон-стан-та-ці-я!)

аут-с?р-тинг

мак-ро-е-ко-н?-мі-ка

де-монс-т-р?-ці-я

єв-ро-ін-те-гр?-ці-я

В?ль-нюссь-кий с?-міт

Є-Ес-Пе-?л (Європейский суд у справах прав людини)

Якщо в Інформаційній Інструкції Вам зустрілося слово, правильної вимови якого Ви не знаєте, скористайтеся орфоепічним словником або зателефонуйте до Департаменту. Ми з радістю Вам допоможемо.

З повагою,

Департамент ідеологічного та комунікаційного забезпечення.

Таке враження, що оцей опус, під скромною назвою "Пам'ятка", створений спеціально для повних дебілів.

Особливо, мені особисто сподобалось таке: "Неприпустимі зайві смикання тілом, потирання носа, почухування обличчя або інших частин тіла та ін.". та "Використання нецензурних зв'язок, слів та епітетів".

Але ж самий головний регіонал, тобто Гарант, виявляється то і сам "складних слів" вимовити не може. Та й простих громадян запросто називає "козлами, которые мешают нам работать". І, знову ж таки, "чистою українською мовою".

Ну от, я Вам показав — деяких кращих представників, так званої, Партії регіонів. Ну що ж поробиш — чим, як то кажуть, багаті — тим і раді.

Правда є у лавах Партії регіонів такий собі Юрій Мірошниченко, який намагається хоч як-небудь нанести собі, на свій фейс якийсь, скажемо так, щоб було зрозуміло навіть Вадиму Колєсніченкові — "налёт интеллигентности".

Але я не полінувався і уважно подивився на його особистий сайт. І дійсно побачив той самий "налёт".

Ну ось, наприклад, що я прочитав на головній сторінці у лівому верхньому кутку — декілька "мудрих перлів", які мабуть повинні переконати відвідувача у "щирості" та "чесності" самого Ю. Мірошниченка: "Некорисні закони дискредитують закони необхідні". "Чесність — найкраща політика". "Саме проукраїнська позиція Партії регіонів є гарантією того, що Україна не буде розділена". "Погані закони — найбільша небезпека для демократії". "Демократія — це не лише воля більшості, але й захист прав меншості".

Який красивий, ну просто увесь проукраїнський сайт.

Який красивий, напомаджений сам пан Юрій. Ну просто — лялечка, а не представник Президента у Верховній Раді.

Я собі уявляю за які великі гроші продався цей красунчик за для єдиної справи, яку йому доручили — красиво прикривати той самий "беспредел", який і чинить та сама партія, того самого президента, якого він начебто представляє у Верховній Раді.

Партію, яка програла вибори за списками, незважаючи на усі намагання сфальсифікувати і цю частину виборів за партійними списками, незважаючи на хамське спрацьований адмінресурс, загрози та побиття журналістів та просто громадян, захоплення виборчих комісій за допомогою усіляких там "Беркутів", які проплачуються за гроші тих самих людей, яких вони і лупцюють, за командою зверху.

І тільки завдяки передбачливо, поспіхом, шляхом "продавленому" прийнятому закону по "мажоритарці", ПР отримала, проштовхнула більшість у Верховній Раді.

Але, от невдача — "наштовхнулася" на ВО "Свободу" та "Удар". Погодьтесь — звучить просто таки символічно.

Ну а відносно того самого Ю. Мірошниченка. Так що ж із напомадженої лялечки візьмеш. Інша справа, чи здогадується він сам, яку "благородну" роль йому відвели в усій цій вакханалії "беспредела"?

Оцей самий "налёт интеллигентности", на "здоровому" тілі ПР, сприймається скоріше як якась пліснява. Ось Вам три свіженькі приклади, які "благородні" постаті складають ПР та й про той самий "беспередел": куди втік Б. Колесніков, як втікав Фєльдман і як розравляються з простими громадянами.

Так. Нелегка робота у пана Ю. Мірошниченка.

Та він вже мабуть встигнув досягнути того рівня "пофігізму", що буде прикривати все підряд — від слів Гаранта, коли він, мабуть не усвідомлюючи про мікрофон, який не був вимкнутий, після того, як зустріч із громадянами закінчилася, висловився відносно людей, яких позганяли як скотинку, за допомогою того самого "адмінресурсу" та елементарних підкупів, на "радісну" зустріч із самим Гарантом: "И че эти дебилы не расходятся?", до тотального, масштабного розкрадання бюджетних коштів, який чомусь сам Гарант "не помічає". Хоча ні, Б. Колеснікова таки "помітив".

А одна моя знайома, яка працювала у лікарняному, державному закладі, розказує, як її примушували "добровільно" віддати свій голос за В. Януковича.

Розказує: "Викликає мене головний лікар, і примушує підписати документ — власне список людей, які голосують, що вона згодна проголосувати за Януковича, а підписані списки вже віднесе "куди треба" сама головний лікар. Потрібен був тільки підпис. І все. "Я, — каже моя знайома, — відмовилась". "Тоді, — каже головний лікар — я тебе звільню із роботи". "Звільняйте", — відповіла моя знайома. І проголосувала за Юлію.

Ну ось, тут і виникає питання, а чи захоче той же пане Олеже Тягнибок, чи пан Віталій Кличко мати у своїх партійних лавах таки "личка", тобто "тушки"? На мою думку усе лайно, яке тільки назбиралося у нас в Україні, вже постягалося до ПР. А от назад — ходу вже нема. Тому вони і не перетікають кудись в іншу справжню ПАРТІЮ, із тої, що тільки називається "Партією регіонів" а в дійсності просто збіговисько злодіїв, шахраїв а то й просто осіб, яких, дуже допитливі журналісти, підозрюють у серйозних злочинах.

І зрозуміло, пан Пшонка — "кишеньковий" а не справжній Генеральний прокурор України, це всім відомо, не велика таємниця, нізащо не буде розбиратися у минулих "шалостях" отих "народних" обранців.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі