Закон про куріння - ще один закон із заднього місця

Вже 16 грудня вступить в дію закон про заборону куріння. Особисто для мене такий закон є кроком назад. Не через те, що я курець і злосно хочу шоб весь світ був прокуреним. Зовсім ні. Я двома руками ЗА звільнення людей від тютюну. Але це потрібно робити з розумною головою, а не через ср**у, як в нас все робиться.

Європа вже давно пройшла через цей закон. І навіть попавши туди перший раз, нарватися на штраф за куріння у не дозволеному місці важко. По-перше, де заборонено курити сповіщають попереджувальні таблички. І вони не заховані десь фіг зна де, а висять на видному місці!!! По-друге, там є відведені місця для курців! І, о диво, вони теж позначені табличками чи спеціальними написами. Так що навіть гуляючи по парку чи на подвір'ї якого старовинного замку можна сісти на лавку біля урни та перекурити. Та, чомусь, розуміють, що людина вправі сама курити чи ні. І якщо вона курить, то варто, щоб вона мала місце де це зробити.

Тепер перенесімось в нашу реальність. Візьму найпростіший приклад — автобусна зупинка. Не знаю як у інших місцях, але у Львові є такі автобусні зупинки — вулиця, стоїть купка люду, ніякої зупинки чи попереджувального знака, що це зупинка. Але виявляється, що це таки зупинка. Хоч і непозначена нічим. А де там повісити знак, що курити не можна???

Зрештою, такий закон буде спрямований на те, щоб "дехто" непогано підзаробив. Адже за порушення закону, оті "дехто" зможуть штрафувати людей. Непоганий бізнес може вийти.

Тож дякую владі за таку "турботу" за українців!

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

71

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі