"Фронт змін" та "Батьківщина" заплутались в мажоритарних округах

Прес-служба "Фронту змін" з посиланням на свого лідера Арсенія Яценюка сповістила, що партія підготувала 205 кандидатів для висунення в мажоритарних округах. Лідер "Батьківщини" Олександр Турчинов озвучив свою цифру - 112 претендентів.

На цьому можна поставити крапку. Адже навіть на двох не вистачає мажоритарних округів – бо їх всього 225. А як бути зі "Свободою", "Нашою Україною" та іншими партіями, які увійшли до КОДу, маючи надію провести до Парламенту своїх депутатів?

А ніяк. З такими лідерами, які намагаються нині "осідлати" певну частину протестного електорату, можна розраховувати лише на велику сварку в середині опозиції. Може дійти і до боїв, правда,  в цьому випадку ні Яценюку, ні Турчинову нічого не світить, адже Віталій Кличко, якого вони намагаються відтіснити, вже натякнув у власному блозі, що не потерпить доморощених Чісор, які сповідують брудні політичні методи.

Неозброєним оком видно, що Арсеній Яценюк – продукт політтехнологій Банкової. Він безперешкодно отримує дозвіл на проведення акцій, користується, на відміну від інших опозиціонерів повною лояльністю правоохоронних органів та безмежним доступом до центральних телеканалів. Арсеній Петрович представляється найбільш зручним спаринг-партнером для "регіоналів" напередодні вирішальних сутичок за владу.

Що ж стосується Олександра Турчинова, то його місія теж не має нічого спільного з інтересами громадянського суспільства. Всі його дії спрямовані на консервацію нинішньої безпорадності опозиції та спроби провести в майбутній парламент якомога більше "тушок", які мріють захистите своє сумнівне минуле депутатською недоторканістю, і готові за це платити високу ціну. Адже очевидно, що справжній лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко відмежована від суспільства не тільки умовами тюремного режиму, але й позицією адвокатів, які мають можливість вкладати в слова качанівської ув'язненої зміст, який влаштовує Турчинова і компанію.

Поки Турчинов з Яценюком під наглядом Банкової ділять мажоритарні округи, в суспільстві визріває соціальний бунт. На авансцену виходять громадські об'єднання та незаплямовані політичні сили, які здатні відстоювати інтереси українського народу.

Олександр Великодний, голова Київської крайової організації Української партії

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі