Ющенко піде на вибори за списком "Фронту змін"?

Минулими вихідними в закритому режимі відбувся позачерговий з'їзд партії "Фронт змін". Чому така "демократична" організація на чолі з "відкритим до діалогу" опозиціонером Арсенієм Яценюком утаємничилась не тільки від журналістів, але й від рядових членів партії?

Частково відповідь на це питання дав член політради "Фронту змін" Андрій Пишний. За його словами, "виникла необхідність затвердити деякі зміни, для яких з'їзд процедурно обов'язковий". В секретаріаті "Фронту змін" уточнили, що з'їзд прийняв вагомі кадрові зміни, зокрема, з ради партії виключено кількох осіб, які "втратили зв'язок з партійною організацією" та кооптовано нових членів. Тепер серед керівників партії числяться нардеп-нунсівець Микола Мартиненко та дніпропетровський активіст Леонід Сергієнко.

Однак, за нашими джерелами, не заради Миколи Мартиненка засекречували з'їзд. У вузькому колі очільників партії розглядалось ще одне кадрове питання: на яких умовах приймати до своїх лав… третього президента України Віктора Ющенко. Віктор Андрійович останнім часом з головою занурився в політичну самітність, від його послуг відмовилася навіть рідна "Наша Україна", а перебувати такій визначній особистості в статусі політичної невизначеності негоже. Кажуть, це більше всіх дратувало Катерину Чумаченко, якій надоїло варити борщі та пекти пироги для чоловіка-нероби.

Те, що саме пані Катерина зробила Віктора Андрійовича президентом, не секрет ні для кого. Вона ж і першою розчарувалася в можливостях свого чоловіка. Ще напередодні президентських виборів 2010 року вона активно підтримувала політичний проект Арсенія Яценюка, про що не раз писали українські газети. Нинішній міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога в інтерв'ю газеті "Діло" якось сказав: "Кандидатуру Яценюка варто обговорювати не тільки в зв'язку з "фактором Ющенка", а ще й із "фактором Катерини Михайлівни".

Хто-хто, а екс-глава Секретаріату президента Ющенко знав, про що говорив.  "Ця жінка приймала найжвавішу участь майже в кожному рішенні Ющенка", - навряд чи варто спростовувати ці слова Віктора Івановича. Ми можемо лише припустити, що і зараз позиція Катерини Михайлівни відіграє не останню роль у виборі Віктора Андрійовича. Він хоч і ніякий, але рідний.

Олександр Великодний,

голова Київської обласної крайової організації Української партії.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі