четвер, 14 липня 2011 05:30

Жінку звільнили з роботи через сиве волосся

Автор: фото з сайта www.seattlepi.com
  Американка Сандра Ролін судиться з колишнім роботодавцем. Він наказав їй зафарбувала сивину і одягати молодіжні костюми. Жінка не погодилася. Наступного тижня її звільнили
Американка Сандра Ролін судиться з колишнім роботодавцем. Він наказав їй зафарбувала сивину і одягати молодіжні костюми. Жінка не погодилася. Наступного тижня її звільнили

Американка 52-річна Сандра Ролін подала позов у федеральний суд міста Х'юстон на колишнього роботодавця. Каже, що два роки тому її звільнили через вік.

Сандра Ролін у компанію "Кепітал тайтл" прийшла 2003-го. На роботу одягала ділові сорочки стриманих кольорів, брюки чи костюми. Ходила з розпущеним волоссям. Кілька років тому почала сивіти.

— Бос викликав у кабінет. Говорив, що компанія переїжджає у престижніший район міста. Пояснив, хоче, щоб його працівники гарно виглядали, — розповідає. — Попросив мене стежити за зовнішністю. Сказав зафарбувати сивину, одягати молодіжні костюми і носити побільше прикрас.

— Мене поважають колеги і клієнти не за колір волосся, — спробувала сперечатися з начальником.

Наступного тижня її звільнили. Американка каже, втратила посаду через вік і зовнішність. На її місце взяли працівницю, молодшу на 10 років.

Керівництво заперечує слова Сандри Ролін. Пояснюють, що на неї написав скаргу клієнт.

— У компанії працюють троє людей, яким по 64 роки. Клієнти не мають претензій до жодного з них. Я дозволив би і 150-річним працювати, якби вони виконували обов'язки. У мене також сивина. Це не заважає роботі, — говорить виконавчий директор Білл Шеддок.

У компанії Сандра Ролін двічі отримувала грамоти як найсумлінніший працівник. Координувала роботу між покупцями, продавцями, страховими компаніями й агентами з нерухомості. Заробляла $48 тис. на рік. Зараз працює в іншій компанії з обслуговування клієнтів. Заробляє на 18 тис. менше.

— Роботодавець може вимагати від своїх співробітників носити уніформу чи мати відповідні зачіски. Від зовнішнього вигляду персоналу частково залежить імідж компанії, — пояснює американський юрист Еліот Такер.

Зараз ви читаєте новину «Жінку звільнили з роботи через сиве волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути