вівторок, 14 травня 2013 06:00

Жінка вкоротила собі віку через "податок на спальні"

Британка 53-річна Стефані Ботрілл вирішила накласти на себе руки, коли через реформу соціальної допомоги в країні вона змушена була платити за оренду будинку на чверть більше. Нові заходи економії назвали "податком на спальні", бо один із законів вимагає додаткової платні за вільні спальні, у яких ніхто не живе.

За кілька днів Стефані розіслала листи дітям і друзям. Написала "Не звинувачуйте себе в моїй смерті. Єдині, хто винен — урядовці." Жінка вийшла до найближчої швидкісної траси й кинулася під колеса.

— Не можу повірити. З нею було все гаразд до цього "податку на спальні". Його придумали в Лондоні люди, які сидять у великих кабінетах і живуть у великих будинках, — каже син покійної далекобійник 27-річний Стівен.

Ботрілл 18 років орендувала будинок у місті Соліхалл у центральній Англії. Стефані хворіла на міастенію, недугу, що спричиняє постійну слабкість. Отримувала допомогу від держави. Дві вільні кімнати з ліжками в неї з'явилися, коли діти виросли й оселилися зі своїми родинами окремо. Від 2012 року до 320 фунтів стерлінгів орендної плати — майже 4 тис. грн — додалося 80 фунтів "податку на спальні". Міськрада не змогла знайти для неї дешевшого помешкання. Напередодні самогубства, сусідка віднесла Стефані кілька страв, бо та три дні не їла.

Експерти вважають, реформа соціальної допомоги вдарить найсильніше по Північній Англії.

— Головний ефект у тому, що вона збільшить розрив між регіонами зі слабкими і сильними місцевими економіками, — пояснює економіст Стів Фортерґілл.

Зараз ви читаєте новину «Жінка вкоротила собі віку через "податок на спальні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути