вівторок, 01 листопада 2011 05:30

Затопленими вулицями плавають крокодили і змії

У понеділок рівень води в річці Чаопрая, що протікає через таїландську столицю Бангкок, сягнув 2,44 м над рівнем моря. Дехто з жителів беруть відпустки за свій рахунок і їдуть на південь і схід країни. Автомобільні дороги забиті легковими і вантажними автомобілями.

— Бангкок — остання перепона для води, яка намагається прорватися в океан. Ситуація сягнула піку, — каже таїландський прем'єр-міністр 44-річна Йинглак Чиннават.

— Ми кажемо дітям, щоб трималися якнайдалі від затоплених вулиць. Вони не слухають — бігають по пояс у брудній воді. Граються і сміються. Мого малого минулого тижня вкусила змія. Пощастило, що неотруйна, — каже жителька Бангкока 29-річна Енні.

Вона розповідає, що в місті бракує чистої води. Туалети на вулицях підтоплені. Боїться, що через воду можуть передаватися інфекційні хвороби.

Із затоплених ферм тікають майже 2-метрові крокодили. Місцеві виловлюють їх. Перев'язують пащі товстим скотчем.

— Живу на захід від річки у триповерховому будинку. Минулого четверга ввечері вода повністю затопила перший поверх. Змушений був перебратися на третій. На вулицю "виїжджаю" у великій круглій мисці. Гребу замість весла мітлою. Вода підступає не від річки, а просочується з-під землі, — каже Фелікс, житель столиці.

Понад тиждень не працює внутрішній аеропорт "Дон муанґ". Там злітно-посадкові смуги під водою. Міжнародний аеропорт "Суварнабхумі", що на сході міста, поки що працює. У місті закрили кілька промислових зон і заводів. Через це влада прогнозує падіння росту економіки наполовину.

Таїландці кажуть, у понеділок вода почала спадати.

Сильні дощі, а згодом повені, почалися в Таїланді наприкінці липня. Із того часу від стихії загинули близько 400 людей, понад 100 тис. евакуйовані. Під водою, що подекуди сягає 2,5 м, майже третина країни. Такого таїландці не бачили понад півстоліття.

Збитки від стихії оцінюють у щонайменше $6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Затопленими вулицями плавають крокодили і змії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути