пʼятниця, 30 листопада 2012 00:30

Влада британського Гібралтару депортує 120 макак

Уряд Гібралтару закликає жителів і гостей цієї британської заморської території остерігатися лісових макак-маготів, що бігають зграями по вулицях. З початку року від укусів цих мавп постраждали 59 людей. Усі лікувалися в місцевій клініці.

— Макаки більше не бояться людей. Розглядають їх як джерело смачної їжі, багате на шоколад і печиво, — каже міністр охорони довкілля Гібралтару Джон Кортес.

Уряд всіляко інформує й попереджає людей, які годують кумедних мавп із рук, що це може погано закінчитися. Минулого тижня у центрі Гібралтару макака напала й покусала Розу Віналес, яка гуляла вулицею з онуком у дитячому візку. Жінку забрала "швидка".

Місцеві розповідають, найгірша ситуація з мавпами була у місті чотири роки тому. Тоді тварини залазили в готельні номери, нищили майно. Перевертали сміттєві баки, шукаючи поживу. Зараз влада розглядає можливість перевезти половину тварин на північ Африки й випустити в ліси. Поки що тварин підгодовують. На вулиці стоять миски з прісною водою, насінням та овочами.

Гібралтар — невелика територія на південь від Іспанії, один із берегів однойменної протоки, що з'єднує Середземне море й Атлантичний океан. Століття тому тутешня колонія макак була на межі вимирання. Зараз розрослася майже до 300 особин, при населенні близько 30 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Влада британського Гібралтару депортує 120 макак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути