вівторок, 11 грудня 2012 07:30

Відкрили цвинтар для фанів футбольного клубу "Шальке"

Автор: фото: REUTERS
 

7 грудня в німецькому місті Гельзенкірхен відкрили цвинтар для фанів футбольного клубу "Шальке". На кладовищі, що має вигляд стадіону, 1904 місця під могили, бо такого року був заснований німецький клуб.

— Раніше люди могли похреститися на стадіоні чи повінчатися, відтепер можуть тут бути навіть поховані, — коментують представники клубу.

На кладовищі розміром 4 тис. кв. м є герб клубу, газон, ворота, лави для запасних, на яких зможуть сидіти родичі та друзі покійних.

— Для нормальної людини, думаю, цей цвинтар здаватиметься божевіллям. Та не для мене — фаната "Шальке". Я вже 26 років уболіваю за улюблену команду. Цей проект для мене — ще один шанс продемонструвати свою підтримку. Я люблю свій клуб і вважаю, що відкриття цвинтаря — гарна ідея, — каже німець 34-річний Артур Гор.

Місце на кладовищі коштує 5400 євро.

Неподалік є пологовий будинок для фанаток, який керівництво клубу відкрило три роки тому. У ньому кімнати викрашені блакитним і білим — це кольори команди. На стінах емблеми "Шальке".

Зараз ви читаєте новину «Відкрили цвинтар для фанів футбольного клубу "Шальке"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути