середа, 16 листопада 2011 00:00

В басейні намагаються вилікувати дітей від родових травм

Автор: фото: REUTERS/Ferenc Redei
 

Немовля плаває в басейні в одній із клінік Будапешта. Його супроводжує батько. У такий спосіб угорські лікарі намагаються вилікувати дітей від родових травм і вроджених аномалій.

— У Грегора одна ручка довша за іншу, — каже його батько 34-річний Віктор Кремер. — Хотіли зробити операцію, але лікарі заспокоюють, кажуть, син переросте. Аби він розвивався як усі, радять відвідувати аква-аеробіку для немовлят. Кажуть, після неї діти починають ходити в півроку. У басейні ми плаваємо тричі на тиждень. Чергуємося з дружиною. Вона в декретній відпустці, я працюю на двох роботах. У вихідні підміняю її в догляді за дитиною.

За дослідженнями, новонароджені діти у воді почуваються краще за дорослих.

— Вони спокійно можуть плавати з розплющеними очима, — каже педіатр Йожеф Бурбен. — Голосові зв'язки в немовлят стискаються рефлекторно, тому вода не потрапляє в легені. Воду для дитячого басейну очищаємо без добавок і хлору. Бо вони можуть подразнити слизову оболонку очей, спричинити почервоніння шкіри.

Водна реабілітація для дітей безкоштовна. Тут же практикують пологи у воді. На це погоджується кожна 100-та породілля в Будапешті.

Зараз ви читаєте новину «В басейні намагаються вилікувати дітей від родових травм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути