пʼятниця, 26 квітня 2013 05:30

Убивця уже має чотири судимості

Автор: фото з сайта www.liga.net
  Сергій Помазун лежить обличчям донизу в наручниках після того, як у вівторок його заарештували за вбивство шістьох людей у місті Білгород
Сергій Помазун лежить обличчям донизу в наручниках після того, як у вівторок його заарештували за вбивство шістьох людей у місті Білгород

— Я в дітей не стріляв, я в пекло стріляв! — кричав поліцейським 32-річний Сергій Помазун, коли його затримували у вівторок у російському Білгороді. Раніше судимий за крадіжки, у понеділок він розстріляв у центрі міста шістьох людей, зокрема двох школярок 14 та 16 років. Під час арешту поранив ножем поліцейського.

22 квітня близько 14.00 Сергій Помазун із мисливської рушниці застрелив двох продавців та покупця збройового магазину "Охота", потім вийшов на вулицю й убив ще трьох перехожих, зокрема двох підлітків. Потім сів у позашляховик БМВ й утік. Як неофіційно пізніше пояснив поліцейським, його образили охоронці в торговому центрі неподалік. Тоді чоловік зайшов у "Охоту", щоб купити зброю й поквитатися з ними. Зброї не продали, зважаючи на чотири судимості Помазуна. Він вийшов із колонії 2012-го, відсидівши за крадіжку. Чоловік розсердився ще більше. Поїхав додому і зламав сейф батька-єгеря. Забрав із нього мисливські рушниці "Сайга" та "Іж" і травматичний пістолет. Сів у батькове БМВ й поїхав зводити рахунки. Офіційно він свідчити відмовляється.

Два дні вбивця ховався в болотистій лісовій місцевості. Використовував навички, перейняті в батька. Тим часом зведені поліцейські загони з кількох областей прочісували Білгород. Пізно ввечері у вівторок Сергій вийшов до однієї із залізничних станцій і стикнувся з поліцейським патрулем. Спочатку назвався чужим ім'ям, а потім спробував утекти. Коли його наздогнав майор Юрій Сєдих, Помазун чотири рази вдарив його ножем у плече й обличчя. Решта троє правоохоронців скрутили нападника. Сєдих доправили в лікарню, де прооперували. Він житиме.

— Уже коли Помазуна заарештували, люди, які зібралися на вокзалі, кричали: "Дайте нам його розірвати"! — розповідає один із білгородських поліцейських.

Батько Помазуна Олександр каже, що після судимостей і перебування в тюрмі його син несповна розуму. Йому призначать психологічну експертизу. За трьома статтями — вбивство, крадіжка зброї та боєприпасів та застосування насильства — Сергієві Помазуну загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Убивця уже має чотири судимості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути