пʼятниця, 10 лютого 2012 06:45

У Росії педофілів відправлятимуть на хімічну кастрацію

У вівторок Держдума Росії прийняла закон про хімічну кастрацію ґвалтівників-педофілів. Уперше у кримінальне законодавство ввели термін "педофілія". Примусово каструватимуть тих, хто вчинив "сексуальні дії" щодо дитини віком до 14 років. Решта засуджених педофілів можуть самі попросити про хімічну кастрацію. У такому разі швидше вийдуть на волю.

Також за новим законом для тих, хто вчинив сексуальне насильство над дітьми вдруге, передбачили довічне ув'язнення. Таким заборонено присуджувати умовні терміни. Закон підтримали 354 депутати, один висловився проти.

— Хімкастрацію можна застосовувати тоді, коли цього хоче злочинець. Якщо він проти, насильно робити не можна, — коментує головний психіатр Мінздравсоцрозвитку 62-річний Зураб Кекелідзе.

Хімічна кастрація — це ін'єкція препарату, що придушує сексуальний потяг. Унаслідок цього статеві органи перестають працювати. Дія засобу може бути тимчасова або довічна. Таку процедуру до педофілів застосовують у США, Ізраїлі та багатьох європейських країнах.

— Це все нагадує маразм. Виходить так, що лікар не має права оглянути дитину. Батько не може помити свою дитину. Їх можуть звинуватити в розбещуванні. За новим законом їм загрожує хімкастрація. Так можуть підставити будь-кого, — коментує полковник міліції у відставці 46-річний Леонід. — От недавно в одній квартирі у ванній кімнаті виявили приховану відеокамеру. На записі нібито вітчим розбещує дітей. Ту камеру видно було неозброєним оком. Насправді жінка підставила чоловіка, щоб відсудити квартиру. За педофілію треба карати, і навіть кастрацією. Але потрібні вагомі докази.

Поліцейський із Москви 34-річний Микола розповідає, що часто справам проти педофілів не дають ходу постраждалі. Батьки отримують від ґвалтівників гроші й мовчать.

— Закон про хімкастрацію не допоможе. Таких треба робити інвалідами на все життя, — каже. — На Новий рік у Касимові зґвалтували 12-річну дівчинку. П'ятеро синків багатіїв, усі за 25 років. Дівчинка боялася йти додому. Думала, мати віддасть її знов у руки ґвалтівників. Батька в дитини немає. Матері вони заплатили 100 тисяч рублів (26,5 тис. грн. — "ГПУ"), і вона мовчить. Справи ніхто не порушував. Мій друг живе по сусідству, попросив мене допомогти відвезти малу в Рязань до бабусі. Так по дорозі дружки цих уродів двічі пробували нас підрізати. Хотіли перехопити. Боялися, що справа потрапить у поліцію.

Зараз ви читаєте новину «У Росії педофілів відправлятимуть на хімічну кастрацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути