пʼятниця, 08 квітня 2016 07:40

У Франції протестують проти трудової реформи

6 квітня у французькій столиці Парижі затримали 130 людей. На вулиці вийшли через новий закон про працю. Згідно з ним, компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та зменшення зарплати. Нині тривалість робочого тижня не перевищує 35 год. Закон також передбачає спрощену процедуру звільнення працівників.

— Обурює те, як уряд керує країною. Тому вий­шли на законний протест, — каже лідер студентів 24-річний Керол Блан. — Сьогодні нас тут тисячі. Поліція докладає зусиль, щоб перешкодити маршу.

В акції взяли участь 5 тис. осіб. Мітингарі вий­шли на вулиці з гаслами "Полі­ція — всюди, справедливість — ніде". Студенти забарикадували десятки університетів. Поліцейські затримували людей, які мали кийки й каміння. Застосовували сльозогінний газ.

Подібні протести відбулися в містах Руані, Марселі, Ренні тощо. У Гаврі 1200 осіб пройшли маршем. Там скасували два поромні рейси у Велику Британію.

Французький ­президент Франсуа Олланд каже, що новий закон зменшить безробіття. 25% молодих людей не мають роботи. Влада погодилася на зустріч зі студентськими організаціями. Обговорюватимуть зміни до закону про працю.

Зараз ви читаєте новину «У Франції протестують проти трудової реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути