Ексклюзиви
вівторок, 24 листопада 2015 06:20

Терористи захопили заручників у готелі

У п'ятницю, 20 листопада, група ісламістських бойовиків у Бамако — столиці Малі, захопила 170 заручників у готелі "Редіссон".

Під час 8-годинної облоги бойовики вбили 19 осіб. Зокрема, 13 іноземців — шістьох росіян, трьох китайців, двох бельгійців, американця і сенегальця. Першими жертвами стали двоє охоронців готелю.

Терористи вимагали прочитати сторінки з Корану. Тих, кому це вдалося, відпускали. Інших заручників утримували до штурму закладу малійськими спецслужбами.

Відповідальність взяли на себе три групи бойовиків — "Аль-Мурабітун", "Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу" і "Фронт звільнення Массіни". Остання причетна до подібних атак на півдні Малі.

Африканська джихадистська група "Аль-Мурабітун" пов'язана з "Аль-Каїдою". Була першою, що заявила про свою причетність до захоплення готелю. Це угруповання розташоване на півночі Малі. Більшість його членів є туарегами й арабами.

Президент Малі Бубакар Кейта заявив про двох нападників. Обидва мертві, за його словами. Очевидці говорять про третього учасника. Нині команда малійських і французьких слідчих з'ясовує кількість нападників і груп, до яких вони належать.

Зараз ви читаєте новину «Терористи захопили заручників у готелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути