вівторок, 30 жовтня 2012 06:30

Свідка авіакатастрофи під Смоленськом знайшли повішеним

Один із головних свідків авіакатастрофи під Смоленськом польський авіаційний бортінженер 42-річний Ремігіуш Мусь мертвий. Його знайшли повішеним у підвалі власного дому під Варшавою.

Мусь був в екіпажі польського урядового літака Як-40. 10 квітня 2010 року він приземлився у Смоленську за годину до того, як мав піти на посадку президентський Ту-154. Той розбився не долетівши до посадковї смуги. У тумані пілоти неправильно оцінили свою висоту й спустилися занадто низько.  Загинули 88 пасажирів і восьмеро членів екіпажу, серед них президент Польщі Лех Качинський з дружиною та частина політичної еліти Польщі.

Російський диспетчер дозволив президентському борту спуститися на безпечну відстань — 100 м над землею, за офіційною версією слідства. Мусь добре знав російську і слухав переговори по радіо. Тож розповів слідству, що диспетчер насправді дав добро екіпажу Ту-154 спуститися на висоту 50 м, незважаючи на густий туман. Команду повторював тричі. Ремігіуш казав також, що за мить до аварії чув два вибухи.

— Ніхто ними (тілами загиблих після падіння. — "ГПУ") не цікавився. Ніхто їх не прикривав і не забирав, — розповідав в на одному з допитів Мусь.

Після цих слів польський прокурор швидко припинив розмову.

Минулої суботи близько 23.30 дружина Муся, який нещодавно вийшов на пенсію, спустилася у підвал їхнього будинку в місті П'ясечно. За мить почала кричати  — перед нею на мотузці висіло тіло. Жінка перерізала її і зателефонувала у поліцію. На місце прибули правоохоронці та лікарі, які констатували смерть Ремігіуша. За їхніми словами, на тілі покійного жодних слідів насильства.

— У нього була депресія після пережитого. Крім того, шукав і не міг знайти роботу, — кажуть знайомі покійного.

Зараз ви читаєте новину «Свідка авіакатастрофи під Смоленськом знайшли повішеним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути