Ексклюзиви
середа, 25 липня 2012 07:45

Родина стрибнула в море зі скелі

Автор: фото: REUTERS
  Літаки набирають воду із резервуара. Нею гасять лісові пожежі неподалік найбільшого заповідника Сьєрра де Маріола іспанської провінції Аліканте. 
Полум’я важко здолати через сильний вітер
Літаки набирають воду із резервуара. Нею гасять лісові пожежі неподалік найбільшого заповідника Сьєрра де Маріола іспанської провінції Аліканте. Полум’я важко здолати через сильний вітер

Четверо людей загинули під час лісових пожеж, що тривають у прикордонні Іспанії й Франції, у іспанському регіоні Каталонія. Вісьмох госпіталізували з опіками. Вогонь охопив 13 тис. га хвойних лісів. Дим видно у столиці регіону місті Барселона. У вівторок, 24 липня, уранці міністр внутрішніх справ Каталонії Феліп Пуіґ прогнозував, що до кінця дня пожежі візьмуть під контроль і зупинять поширення вогню.

Троє загиблих — французи. Група туристів поверталася додому після кількаденних мандрів Іспанією. У прикордонному місті Портбоу потрапили в лісову пожежу. Нажахані люди покидали авто й побігли до берега. Сім'я із п'яти людей відстала від решти. Вони вибігли на скелю, коли вогонь перегородив їм відхід. Не маючи виходу, люди почали стрибати у воду з 50-метрової висоти. Першим скочив 60-річний батько. Впав на гострий камінь і розбився. 15-річна дочка втопилася в морі. Мати із сином та донькою отримали серйозні травми спини. Їх помітили біля узбережжя місцеві човнярі й доправили в лікарню.

Ще один 64-річний француз помер у лікарні від опіків 80 відсотків тіла. 75-річний іспанський пенсіонер помер від серцевого нападу, коли побачив, що пожежа наближається до його будинку.

Вогонь у гористій місцевості Каталонії спалахнув у вихідні. Винуватцями можуть бути водії на трасах, які викидають з вікна непогашені недопалки, вважають пожежники.

Найбільше постраждав муніципалітет Ла-Жункера. Понад 1300 людей утекли до найближчого міста Фіґерас. Там вони ночують у спортзалах та приміщеннях благодійних організацій. 44 тис. городянам мер наказав перебувати вдома до подальших повідомлень.

Пожежі в Каталонії називають наймасштабнішими в Іспанії за останнє десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Родина стрибнула в море зі скелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути