понеділок, 05 грудня 2011 19:27

Партія "жуликов и воров" набрала 49 відсотків

4 грудня відбулися вибори до Державної думи Росії. На 15.00 понеділка опрацювали 96% бюлетенів. Лідирує партія "Єдина Росія" — 49,54% голосів. Комуністи набрали 19,16%, "Справедлива Росія" — 13,22%, ліберал-демократи Жириновського — 11,66 %. Партії "Яблуко", "Патріоти Росії" та "Права справа" не подолали прохідного бар'єра — 7%.

"Єдина Росія", яку очолює прем'єр-міністр Володимир Путін, отримає у Держдумі 238 мандатів із 450. "Єдиноросам" доведеться вступати у коаліцію, оскільки вони не набрали абсолютної більшості — 300 голосів. На минулих виборах 2007 року партія "жуликов и воров", як називають "ЄР", мала 64,30%.

Напередодні виборів на сайті виборчої комісії Сахалінської області з'явився текст телеграми за підписом директора управління кадрів місцевого морського пароплавства Олега Анужина. Він звертався до капітанів: "Прошу всіх провести роз'яснювальну роботу серед членів екіпажу для 100-відсоткової явки. Просимо забезпечити не менше 85 відсотків голосів по шостому пункту бюлетеня". Шостий пункт — це партія "Єдина Росія". Анужин заперечує, що писав таке. Каже, він у відпустці.

У Тульській області губернатор Володимир Груздєв розіслав городянам листи зі зразком "правильно заповненого бюлетеня". Спочатку написано, коли відбуватиметься голосування. Що бюлетень видають за наявності паспорта. А внизу аркуша зразок, як правильно голосувати. Навпроти партії "Єдина Росія" під №6 стоїть "галочка". Далі напис: "Бюлетень, заповнений інакше, вважають недійсним!" Останні два слова виділені червоним.

Явка виборців становила 60,2%. Активно голосували військові й пенсіонери.

"Зранку на дільниці біля урн тупцяють із десяток бабусь і дідусів. Один дідок бере бюлетень, човгає до урни й намагається запхати туди папірець. Його зупиняє спостерігач. Просить поставити галочку за якогось кандидата. Дід кілька секунд думає, чухає потилицю і каже: "Та я взагалі тут нікого не знаю", — пише один із російських блогерів.

Незалежні спостерігачі кажуть, що часто невідомі кидали сотні скріплених бюлетенів. На зауваження відповідали: "Хочеш мати проблеми на роботі?" Після закриття виборчих дільниць із урн виймали стоси аркушів. На кожному була позначка навпроти партії "Єдина Росія".

Зараз ви читаєте новину «Партія "жуликов и воров" набрала 49 відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути