середа, 05 вересня 2012 06:15

Наркобаронесу застрелили у дверях м'ясного магазину

Автор: фото з сайта www.GAZETA.RU
  Гризельда Бланко була єдиною жінкою серед крупних наркоторговців. Відзначалася особливою жорстокістю
Гризельда Бланко була єдиною жінкою серед крупних наркоторговців. Відзначалася особливою жорстокістю

У понеділок у колумбійському місті Медельїн невідомі на мотоциклі розстріляли єдину в країні жінку-наркобарона 69-річну Гризельду Бланко. Вона виходила з м'ясного магазину.

— Ми всі дивуємося, що її вбили тільки зараз. Могли і раніше. Вона зробила дуже багато зла людям. Нажила купу ворогів, — коментує колишній детектив Нельсон Ендрю. — Якщо ти вбиваєш стількох людей, руйнуєш безліч сімей, то коли сам загинеш — це питання часу. Завжди може прийти той, хто зрівняє рахунок.

Розповідає, що на совісті Бланко понад 40 смертей. Але офіційно її звинуватили лише у трьох вбивствах. Зокрема, вона застрелила у Маямі в США 2-річного хлопчика. За наркоторгівлю і вбивства Гризельда відсиділа у Штатах майже 20 років. 2004-го її депортували на батьківщину в Колумбію.

У понеділок увечері наркобаронеса разом із вагітною невісткою виходили з магазину, де купували м'ясо. Як тільки зачинила за собою двері, під'їхали двоє невідомих на мотоциклі. Швидко промчали повз, стріляючи з револьвера у Гризельду Бланко. Дві кулі поцілили їй у голову. Невістка не постраждала.

— Мати більше не брала участі в наркоторгівлі. Хотіла жити чесно. Планувала займатися бізнесом, — сказала вона поліцейським.

Світ почув про Бланко у 1970-1980 роках, коли вона однією з перших займатися великою контрабандою наркотиків із Колумбії до США. Через це співвітчизники називали її: "хресна матір кокаїну" та "кокаїновий ковбой". Останнє прізвисько отримала за влаштовування засідок на конкурентів-наркоторговців. Привселюдно вбивала їх.

Гризельда Бланко народилася в бідній родині на північному узбережжі Колумбії. Коли їй було 3 роки, батьки переїхали у місто Медельїн. Сім'я оселилася в одному з найбідніших районів. У дитинстві Гризельда часто крала дріб'язок у перехожих. За це мати жорстоко била дитину. І та, щоб уникнути побоїв 14-річною втекла з дому. Жила на вулиці, кілька років займалася проституцією. Коли виповнилося 20 років, вийшла заміж за вуличного бандита Карлоса Трухільо, з яким познайомилася 13-річною. Чоловік спеціалізувався на фальсифікації імміграційних документів і транспортуванні нелегалів до США. У подружжя народилося троє синів. На початку 1970-х Карлоса вбили під час однієї з вуличних сутичок. За кілька років Гризельда вийшла заміж вдруге за наркоторговця Роберто Браво. Пара переїхала у Нью-Йорк. Час від часу літали до Колумбії. Наркотики перевозили у валізах. З часом оселилися в розкішному пентхаусі в Маямі. На той час у місті жили кілька наркоторговців. Щоб позбутися конкурентів, наприкінці 1970-х Браво разом із Бланко почали полювати на суперників і відстрілювати їх. Особливо жорстокою була Гризельда. Вона не милувала нікого зі своїх жертв. Кажуть, убила свого другого чоловіка і стала однією з найбагатших і найвпливовіших наркоторговців. У Маямі її ненавиділи. Неодноразово намагалися вбити. Після депортації Бланко разом із двома синами оселилася у Медельїні у великому особняку. Статки Гризельди оцінюють у $500 млн.

Зараз ви читаєте новину «Наркобаронесу застрелили у дверях м'ясного магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути