вівторок, 12 липня 2011 06:15

На затонулому судні було 59 дітей

У неділю на річці Волга затонуло російське пасажирське судно "Булгарія". На його борту було 196 пасажирів, зокрема 59 дітей.

Електродизельний двопалубний теплохід плив із міста Болгар у Казань. Затонув близько 15.00 за 3 км від берега біля села Сюкеєво в Татарстані. 80 людей врятували, 43 загинули. Решта — зникли безвісти.

Перед катастрофою малечу зібрали в одну кімнату, щоб показати розважальну програму. Дотепер її не відчинили.

— Ми всі були живцем поховані в човні. Намагалися вибратися через вікно. Я тримала доню за руку. Вона почала задихатися і відштовхнула мене, — розповідає жінка, яка вижила. Вона втратила 10-річну дочку.

Зараз судно лежить на глибині 20 м під водою на боці. Всю ніч проти понеділка навколо нього працювали водолази. Стукали по стінках пароплава, прислухалися чи не відгукнеться хтось із пасажирів. Ніхто не озвався. Знайшли багато тіл навколо бару і в ресторані.

Причини катастрофи не повідомляють. За однією з версій, судно було перевантажене. У ніч катастрофи на річці була гроза. За словами одного з очевидців, теплохід несподівано нахилився на правий бік і швидко пішов на дно.

Судно "Булгарія" побудоване 1955 року в Чехословаччині. У червні повідомляли, що на теплоході проблеми з двигуном. На час катастрофи на ньому було два рятувальні човни. У кожен могли сісти по 36 людей.

Зараз ви читаєте новину «На затонулому судні було 59 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути