вівторок, 23 серпня 2016 05:10

На весіллі загинула 51 людина

Щонайменше 51 людина загинула через теракт на весіллі на півдні Туреччини в суботу 20 серпня. Ще 69 поранені, з них 17 — у критичному стані. Більшість запрошених на свято були курдами. Хлопець 14 років підірвався серед гостей, що танцювали.

Молодята переїхали до міста Газінтеп торік із Сірта. Тоді там почалися бої між курдськими повстанцями й урядовими військами. Обоє були поранені під час вибуху.

— За цією трагедією стоїть "Ісламська держава", — заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. — Підірвали дитину. Хлопцю було 12 або 14. Скоріш за все, бомбу активували віддалено. Щоб хлопець в останній момент не злякався і не передумав. На жаль, немає жодної різниці між "Ісламською державою", Курдською робітничою партією і тими, хто підтримує Фетхуллу Ґюллена (ісламського проповідника звинувачують в організації невдалого військового заколоту в липні. — ГПУ).

У неділю поховали перших жертв. Речник поліції заявив, що решту загиблих ідентифікувати буде складно через потужність бомби.

— "Ісламська держава" помстилася курдам за участь у військовій операції, — коментує журналіст з Анкари Мустафа Нахчегли. — Терористів відсунули ще від двох міст. Спеціально обирали час і місце для максимальної кількості жертв. Весілля вже закінчувалося. Традиційно всі гості виконують останні кілька танців. Одружувався член Курдської робітничої партії. Тож її участь — виключена. Багатьох ховали під прапорами Курдистану.

25 000 людей зустрічали літак із тілом кримінального авторитета 41-річного Ровшана ­Джанієва в азербайджанському місті Ленкорань. Чоловіка та його водія розстріляли в авто неподалік готелю у турецькій столиці Стамбулі 18 серпня.

Джанієв контролював оптовий ринок зелені й кілька овочевих у Москві. З фури отримував 100 тис. руб. — 39 тис. грн. Стільки ж за кожен день торгівлі. Конкурентів наказував убивати. Жив у Стамбулі після конфлікту з московськими кримінальними авторитетами. Зустрічі й переговори влаштовував у готелі. Там винаймав половину поверху.

Джанієва розстріляли, щоб помститися за вбивство авторитета Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан, припускають слідчі. Того застрелив кілер 2013-го. Організовував вбивство Джанієв.

Зараз ви читаєте новину «На весіллі загинула 51 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути