пʼятниця, 18 березня 2011 00:30

Немовля пролежало під уламками три дні

Автор: фото: Reuters/Yomiur
  Японський рятувальник усміхається до чотиримісячної дівчинки, яку тримає на руках. Дитину витягли з-під завалів у місті Ішиномакі
Японський рятувальник усміхається до чотиримісячної дівчинки, яку тримає на руках. Дитину витягли з-під завалів у місті Ішиномакі

У понеділок 14 японських солдатів ходили від дверей до дверей в напівзруйнованому місті Ішиномакі у префектурі Міяґі. Витягали трупи з-під руїн. Почули плач.

— Звуки були схожі на скавчання собаки. Спочатку подумали, що вчувається. Коли зрозуміли, що звуки справжні, почали діяти, — розповідає японський рятувальник.

Підійшли до купи сміття й обережно розбирали руками завали. Відкидали поламані дошки, скло з розбитих вікон, каміння, шматки шиферу. Плач ставав гучнішим. Побачили немовля у рожевому костюмі з капюшоном, на якому були вуха ведмежати.

Дитину доправили до лікарні. Травм не виявили. Кажуть, плакала, бо змерзла і була мокра та голодна.

— Майже всі жителі села потонули. Як удалося вижити дівчинці, не уявляю. Це було диво, — говорить рятувальник.

Знайшлися батьки дівчинки. Минулої п'ятниці, коли на узбережжя Японії накотилося потужне цунамі, подружжя вибігло на вулицю. Батько тримав 4-місячну дочку, мати була поруч. Накотилася хвиля. Дитина вислизнула з рук. Три дні батьки шукали дочку. Зупинялися тільки вночі, спали у своєму напівзруйнованому домі. Батько картав себе, що не втримав немовля.

На березі префектури Міягі знайшли 2 тис. тіл. Більшість загиблих — літні люди.

127 млн людей живуть у Японії.

377 944 кв. км — площа країни.

551 українця обдзвонили працівники посольства України в Японії. У кількох найбільш постраждалих префектурах живе близько 200 наших співвітчизників. Усього в Японії перебуває 1590 громадян України. Інформації, що хтось із них постраждав або загинув, немає.

45 українських рятувальників готові вилетіти на допомогу до Японії. Загін має спеціальне обладнання для роботи в районах, що постраждали від землетрусу.

 

Зараз ви читаєте новину «Немовля пролежало під уламками три дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути