пʼятниця, 24 червня 2016 00:55

Мером Рима обрали 37-річну жінку

Автор: ФОТО з сайта WWW.telegraph.co.uk
  Вірджинія Раджи після обрання мером італійської столиці обіцяє перевірити фінансове становище міста. Нині борги Рима складають близько 16 мільярдів євро
Вірджинія Раджи після обрання мером італійської столиці обіцяє перевірити фінансове становище міста. Нині борги Рима складають близько 16 мільярдів євро

"Зупинити нас не вдалося. Сьогодні ми сильні, як ніколи. Це тільки початок", — заявила 37-річна Вірджинія Раджи після оприлюднення результатів виборів мера Рима.

У ніч на 20 червня вона виграла вибори у свого суперника Роберто Джакетті, 55 років, отримавши 67% відсотків голосів римлян.

Опозиційна активістка стала наймолодшою керівницею Вічного міста за всю історію.

Вірджинія Раджи — спеціаліст із цивільного права, адвокат. Вільно володіє англійською, французькою та іспанською мовами.

"Люблю прогулянки горами, кататися на лижах і велосипеді, а також підводне плавання", — розповідає про свої захоплення.

Її чоловік — радіорежисер та опозиційний активіст Андреа Северіні. Вони виховують 7-річного сина Маттео. Саме під впливом чоловіка Вірджинія прийшла в політику в "Русі п'яти зірок". З 2011 року працювала в державних установах міста, займалася екологією та освітою.

Вірджинія Раджи обіцяла виборцям боротися з корупцією у Римі. Зокрема, знищити розгалужену мафіозну мережу. Також має намір зупинити безконтрольну забудову комерційних кварталів та очистити вулиці від сміття, що є однією з найбільших проблем столиці.

Майже 3 млн людей живуть у Римі. Ще 3,3 млн туристів щороку відвідують його.

Наймолодшою українкою-мером була 35-річна Ірина Верещук. 2013-го її обрали міським головою Рави-Руської на Львівщині. Маскоугі в американському штаті Оклахома 2008-го очолив 19-річний Джон Ґаммонс. Він чотири роки керував 40-тисячним містом.

Зараз ви читаєте новину «Мером Рима обрали 37-річну жінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути