середа, 06 червня 2012 07:15

Літак упав на будинок

— Батько наказав мені привести електрика. Дорогою я зустріла подружку. Пішли з нею гратися. Батько розлютився, що довго не було. Послав братів мене знайти, — розповідає 9-річна Естер із нігерійського міста Лагос.

Коли Естер, 11-річний Джоел і 7-річний Чісом повернулися, їхній будинок палав. Батьки загинули. На дім упав пасажирський літак "Боїнг-МД83". Кілька днів діти тинялися на згарищі, доки їх не забрала літня сусідка. Малі не знають, чи є в них хтось із рідні.

У неділю близько 15.30 в густонаселеному районі Лагоса на двоповерховий будинок упав літак. Він належав місцевій авіакомпанії "Дана ейр". Прямував зі столиці Абуджі в Лагос. Загинули всі 153 людини на борту. У будинку на той момент були до 40 жителів. Імовірно, усі вони загинули, хоча офіційно про це не повідомляли.

За кілька кілометрів від аеропорту капітан повідомив, що відмовили обидва двигуни. При спробі сісти літак протаранив дерево манго, деревообробну майстерню, друкарню і житловий будинок. Після цього розвалився навпіл і загорівся.

Пожежу гасили майже 3 год. У пожежників кілька разів закінчувалася вода. Місцеві чоловіки підносили її у пластикових відрах. Рятувальники, що їхали на підмогу, довго не могли вибратися із заторів. У місті живуть понад 7,9 млн людей.

Нігерійська влада заявляє: такої трагедії в місті не було з 1992-го, коли розбився військово-транспортний літак. Він упав незадовго після вильоту з Лагоса. Тоді загинули 163 солдати, їхні родичі та члени екіпажу, що були на борту.

Зараз ви читаєте новину «Літак упав на будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути