середа, 25 лютого 2009 17:44

Гастарбайтерам платитимуть 500 євро за від"їзд

Іноземні заробітчани у Чехії, які втратили роботу через фінансову кризу, отримають від місцевого уряду безкоштовний квиток додому та 500 євро (4,9 тис. грн). Так у країні запобігають переходу іноземних працівників у статус нелегальних мігрантів.

Міністр внутрішніх справ Чехії Іван Лангер каже: додому повернулися вже 56 гастарбайтерів. Іще 270 звернулися до міністерства з проханням оплатити квиток і видати гроші.

Виплати отримають заробітчани з країн, які не входять до Євросоюзу. Зокрема 60 тис. в"єтнамців та 84 тис. українських працівників. Загалом у Чехії працюють 300 тис. гастарбайтерів.

— Нас криза поки що не зачепила, — каже Володимир Олександрович з українського філіалу чеської будівельної фірми "Турбостав". — Сто робітників, яких ми влаштовували на роботу, не звільнили. Середня зарплата — 1000 доларів. Якщо людина втратила робоче місце, то їй вигідно отримати 500 євро і повернутися додому хоч із чимсь.

Зараз ви читаєте новину «Гастарбайтерам платитимуть 500 євро за від"їзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути