середа, 22 лютого 2012 06:45

Екс-главу МВФ затримали за сутенерство

Колишнього директора Міжнародного валютного фонду француза 62-річного Домініка Стросс-Кана затримали у місті Лілль. Французькі прокурори знайшли дані, що він витрачав корпоративні кошти на повій. Політик, якого на батьківщині називають ДСК, торік пішов з посади після секс-скандалу з готельною покоївкою в США.

У Франції спати з повіями не забороняють, але постачати їх іншим чи оплачувати за рахунок компанії — злочин. Оргії відбувалися наприкінці 2010-го й на початку 2011-го. Стросс-Кан каже, не знав, що дівчата, з якими розважався, повії.

— Я вас прошу, поясніть мені різницю між голою проституткою та будь-якою іншою голою жінкою, — говорить до журналістів адвокат Анрі Леклерк.

У вівторок вранці Стросс-Кана мали допитати у поліції Лілля щодо афери "Карлтон". Це готель у Ліллі, куди постачали повій. Одна з них 30-річна Флоранс каже, що Стросс-Кан заплатив їй 2,4 тис. євро за три дні у Вашингтоні й 1,6 тис. євро за вечір у Парижі. За її словами, Домінік мав неабияку чоловічу силу. Влаштовував вечори з багатьма дівчатами, завжди хотів нових.

— За такі вечори всі дівчата проходили через ДСК, — розповідає Флоранс.

Справа з нібито спробою зґвалтування покоївки в готелі "Софітель" у Нью-Йорку зруйнувала політичну кар'єру Стросс-Кана. Його вважали найбільш прохідним кандидатом на виборах президента Франції. Хоча в США обвинувачення зняли, вдома політик опинився в центрі кількох інших скандалів.

Зараз ви читаєте новину «Екс-главу МВФ затримали за сутенерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути