вівторок, 21 вересня 2010 00:00

Діти покидають Октоберфест о восьмій вечора

18 вересня в Німеччині в баварській столиці Мюнхен розпочався 200-й фестиваль пива Октоберфест. Опівдні мер міста Крістіан Уде двома швидкими ударами молотка відкрив першу бочку пива. Після цього пролунали 12 пострілів з гармати.

— Я ніколи не їздила на Октоберфест, доки жила в Німеччині. Народилася й виросла в  Берліні, а тамтешні не дуже люблять мюнхенців. Зараз працюю в Новій Зеландії. Закортіло попити пива на батьківщині. На Октоберфест привезла ще й друзів, — каже 25-річна Анна.

Для фестивалю зварили 6 млн л нового пива, міцністю 7 градусів. Воно світліше за звичайне, солодше на смак. На закуску пропонують смажених курчат, білі мюнхенські сосиски, картопляний і капустяний салати.

— У серпні в Баварії вийшов закон, що забороняє курити в громадських місцях. Запах пива без тютюнового диму може виявитися нестерпним і відлякати покупців, — каже один із пивоварів.

Власники пабів використовують бактерії Елбомекс, щоб перебити запах несвіжого пива. Раніше допомагав тютюновий дим. Узагалі цей розчин випускають для посудомийних машин. Він усуває неприємні запахи також у сараях, басейнах і на очисних спорудах. Нагадує аромат землі.

Місця в пивних наметах бронюють заздалегідь. Віп-зон немає. Бронювання коштує від 70 до 200 євро. Кожному, хто замовляє місце, дають безкоштовно 2 л пива й гарячу страву.

— На Октоберфест ходжу не вперше. Знала, що місця треба займати завчасно, тому прийшли з другом заздалегідь. Зайшли в намет, а там яблуку ніде впасти. Довго чекали, щоб звільнився столик. Ближче до вечора приїхав якийсь футболіст. Натовп збожеволів, кинувся до нього по автограф. Думали, нас розтопчуть, — розповідає мюнхенка Лаура.

Діти йдуть додому о восьмій вечора. Поліція встановила 17 камер спостереження.

Готелі в місті переповнені.

— 1958-го я служив в армії в німецькому місті Оффенбах. Заприятелював із молодим солдатом. Вирішили на мотоциклі поїхати на Октоберфест. Довго шукали місце, де залишити мотоцикл. Врешті, ночували на автостоянці серед каністр із бензином, — говорить британець Білл.

Фестиваль триватиме до до 4 жовтня. Щорічно його відвідують 6 млн людей. 11 років тому Октоберфест потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найбільший фестиваль пива.

Зараз ви читаєте новину «Діти покидають Октоберфест о восьмій вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути