середа, 04 серпня 2010 05:00

Дітей заборонили бити по сідницях

Польський уряд заборонив карати дітей ударами по сідницях. Із 1 серпня соціальний працівник може забрати дитину в батьків без вироку суду за таке застосування сили до неї. Ухвалені поправки до закону про боротьбу з насильством у сім"ї дозволяють позбавити батьківських прав протягом 24 год.

— Якщо батьки б"ють дітей, значить, вони в розпачі. Дати нормальне виховання такі люди не можуть, — каже Катаржина Войтанович, соцпрацівник із Кракова. — Так поводяться тільки ті, кому бракує навичок у вихованні. Це вияв безсилля. Батьківські покарання так само впливають на дитячу психіку, як і напади маніяків. Діти, яких лупцюють, відстають у розумовому розвитку.

Закон також гарантує безпеку дитини вдома. Надмірно агресивного дорослого члена родини соціальні працівники можуть ізолювати, виселивши з власного помешкання. Малюка, якому загрожує небезпека, віддають на опіку до близьких родичів. Раніше в таких випадках дітей здавали до притулку. Поправки передбачають, що сусіди повинні заявляти в поліцію, якщо стали свідками насилля над дитиною.

— "Дупа — не склянка, не трісне", — казала моя бабця, і вона мала рацію. Звісно, бити чи катувати дітей не можна. Але один батьківський підсрачник ще нікому не завадив. Не по-католицьки виходить. У Біблії написано: "Шмагає Отець тільки того, кого любить", — пише, коментуючи нововведення, поляк на інтернет-форумі.

Позаторік у Польщі реєстрували 2,5 тис. випадків насильства над дітьми. Торік — 3,3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Дітей заборонили бити по сідницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути