вівторок, 21 травня 2013 07:00

Чоловік два місяці живе в аеропорту заради одруження

Два місяці прожив у транзитній зоні аеропорту казахського міста Алмати дизайнер із Палестини 25-річний Мохаммед Альбахіш. Прилетів, щоб одружитися з місцевою Олесею Грищенко. Через проблеми з візою чоловіка кілька разів депортували з аеропортів різних країн.

Мохаммед народився в Палестині, але виріс у столиці Іраку — Багдаді. Мати померла від хвороб, батько загинув під час війни. Кілька років тому влаштувався дизайнером у місті Дубай в Об'єднаних Арабських Еміратах. Там зустрів 22-річну Олесю, яка приїхала відпочивати з матір'ю. Каже, закохався з першого погляду.

Уперше прилетів до Алмати торік у вересні. Вирішив оселитися там. Родичі нареченої почали готуватися до весілля. Щомісяця чоловік мав повертатися до ОАЕ, щоб поновити візу. Коли її термін збіг, полетів до Туреччини, щоб там дістати візу в Казахстан. Але турецькі прикордонники не впустили його з палестинським паспортом до своєї країни, натомість депортували в Алмати. Там їхні казахські колеги теж не дали дозволу на в'їзд, бо не мав візи. Так Мохаммеда тричі депортували між Стамбулом та Алмати. Нарешті працівники алматинського аеропорту зглянулися й виділили чоловікові невелику кімнату без вікон. Там він чекає на отримання візи, якої добивається Олеся. Жінка заради цього звільнилася з роботи, повідомляє місцевий інтернет-сайт "Вокс Популі".

Мохаммед говорить, через відсутність вікон почав псуватися зір. На персонал аеропорту не скаржиться. До нього ставляться чудово, каже. Тричі на день приносять їсти, пускають митися в душі для працівників багажного відділу. Олесі дозволили передати йому електробритву. Вона ж забирає його брудний одяг, щоб удома випрати.

— Часом здається, що він ось-ось зірветься. Стільки часу в замкненому просторі, — каже Олеся Грищенко. — Йому не можна навіть виходити на вулицю. У нас закінчилися гроші, але мама допомагає. Він уже просив політичного притулку в Казахстані. Пробуємо й інші варіанти. Я чекаю дитину й хочу, аби це все закінчилося й ми нарешті могли узаконити наші стосунки.

Мохаммед говорить арабською та англійською. Його паспорт Палестинської Автономії в складі Ізраїлю у багатьох країнах не визнають.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік два місяці живе в аеропорту заради одруження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути