вівторок, 06 грудня 2011 07:15

Біженці задобрювали морського диявола людськими жертвами

На італійському острові Лампедуза заарештували п'ятьох чоловіків-біженців із Північної Африки. Їх звинувачують у тому, що коли тікали, викинули за борт судна  щонайменше 12 своїх супутників, щоб здійснити ритуал вуду — задобрити штормове море.

Заарештовані — чоловіки від 28 до 44 років. Усі вихідці із Західної Африки, де поширена релігія та обряди вуду. Вудуїсти вірять, що в людині живуть кілька душ. Після смерті залишається одна — душа ангела.

Про випадок розповіли поліції інші біженці, що були в човні.

— Двигун почав барахлити. Судно сіло на мілину, море лютувало, усі на борту нервували. Капітан корабля вирішив провести ритуал. Людей кидали за борт, щоб заспокоїти морського диявола, — розказує очевидець.

На судні були близько 400 нелегалів. Капітан для ритуалу вибирав вихідців із Нігерії. Жертвам зв'язували руки і кидали в море. При цьому жінки, які були на судні, тупотіли ногами об палубу й голосно співали молитви. Одного з чоловіків, призначених у жертву, спочатку віднесли у трюм. Там його побили. Потім винесли на палубу й кинули в море.

— Жінки-нігерійки проводили якісь дивні ритуали, потім раптово показували на когось із присутніх. Того негайно викидали за борт, — розповідає біженець Мохаммед Якуб Ібрагім.

Переповнене судно йшло до Лампедузи із Лівії. Коли пришвартувалося, берегова охорона знайшла в трюмі 25 трупів. Люди задихнулися від тисняви й отруйних випарів  двигуна. Ще кілька десятків виснажених і зневоднених біженців доставили в лікарню.

Тепер на невеликому острові в Середземному морі — понад 30 тис. мігрантів. На острові стало менше харчів і води. Африканці почали прибувати туди у грудні минулого року, після того як в арабській Північній Африці почалася низка революцій. Більшість утікачів із Єгипту і Тунісу. Багато  човнів потонули в морі. У вересні мер Лампедузи ухвалив рішення, що більше не прийматиме біженців.

Зараз ви читаєте новину «Біженці задобрювали морського диявола людськими жертвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути