неділя, 16 квітня 2023 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнений генерал РФ повернувся на головну роль війни в Україні – британська розвідка

Звільнений генерал РФ повернувся на головну роль війни в Україні – британська розвідка
"Повернення" Михайла Теплинського вказує на сильну напруженість у російському генштабі через підхід до ведення бойових дій – розвідка. Фото: розміщено на obozrevatel.com

Російський генерал-полковник Михайло Теплінський, схоже, повернув собі вагому роль у війні проти України.

Його підрозділи повітряно-десантних військ (ПДВ) РФ беруть активну участь у битві за Бахмут в Донецькій області, повідомило міноборони Великої Британії у Twitter 16 квітня.

На початку 2023 року Теплінського звільнив з посади командувача ПДВ начальник генерального штабу збройних сил Росії Валерій Герасимов.

За їхніми даними, Теплінський "із великою ймовірністю повернувся на головну роль війни в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог штурмує позиції ЗСУ. У розпалі бої за Бахмут

"Теплінський, ймовірно, є одним з небагатьох російських генералів вищого рангу, якого широко поважають рядові військовослужбовці. Його нещодавня бурхлива кар'єра свідчить про сильну напруженість між угрупованнями в російському Генеральному штабі щодо військового підходу Росії в Україні", – вважають британські розвідники.

За даними розвідки, Теплинський може керувати не лише десантниками, але й іншими підрозділи російських військ. Імовірно, він просуватиме свої сили як "елітні".

"Останніми днями Повітряно-десантні війська відновили ключову місію в битві за Бахмут і, ймовірно, розпочали нову інтеграцію з термобаричними ракетними установками ТОС-1А в секторі Кремінна", – додали в огляді.

У січні британська розвідка повідомляла, що Михайло Теплінський, ймовірно, був звільнений з посади одного з ключових російських оперативних командирів. Це вказувало розбіжності у російському керівництві, пояснювали союзники.

Зараз ви читаєте новину «Звільнений генерал РФ повернувся на головну роль війни в Україні – британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути