понеділок, 14 листопада 2022 08:09

Зустріч Байдена та Цзіньпіна на G20 може обернутися крахом для режиму Путіна – нардеп

Зустріч Байдена та Цзіньпіна на G20 може обернутися крахом для режиму Путіна – нардеп
Президент Росії Володимир Путін не приїде на саміт G20 і не виступить на ньому навіть віддалено. Фото: facebook.com/MIDRussia

14 листопада відбудеться зустріч президентів Сполучених Штатів Америки та Китаю Джо Байдена та Сі Цзіньпіна на саміті країн "Великої двадцятки" в Індонезії.

Для України це "надважлива подія", вважає нардеп Ярослав Желізняк. Про це написав в Telegram.

"Якщо два гіганти домовляться зливати режим Путіна (президента Росії Володимира Путіна. – Gazeta.ua), який відверто заважає обом, то його шанси втриматися впадуть до нуля", – пояснив нардеп.

Він нагадав, що це буде перша особиста зустріч Цзіньпіна з Байденом після обрання останнього президентом у січні 2021 року.

Желізняк прогнозує, що лідери спробують зупинити спад у відносинах "між двома найбільшими економіками світу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індонезія закликала Захід "пом'якшити риторику" щодо РФ на саміті G20

"Підхід Байдена до Китаю був незмінно жорстким. Він обмежив його доступ до передових обчислювальних технологій за допомогою масштабного набору експортного контролю та неодноразово обіцяв захищати Тайвань. Офіційні особи Білого дому заявляють, що "шукають спільний знаменник" у відносинах. Вони бачать шляхи співпраці в таких питаннях, як зміна клімату та продовольча безпека", – повідомив політик.

Водночас Китай вимагає, щоб Америка припинила захищати Тайвань та поступилася експортом чипів, перш ніж обговорювати інші питання, зауважив Желізняк.

"Скоріше за все, на зустрічі не буде зроблено жодних поступок у цих питаннях. Проговорять "червоні лінії" з обох сторін. Навіть це вважалося б прогресом", – додав він.

Саміт G20 на індонезійському острові Балі триватиме до 16 листопада. Байден уже прибув на Балі. У Держдепі США повідомили, що державний секретар США Ентоні Блінкен не планує жодної взаємодії з ним.

Президент Володимир Зеленський приєднається до саміту в онлайн-форматі. Російський диктатор Володимир Путін не приїде на саміт і не виступить на ньому навіть віддалено. Російську делегацію очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Українська влада неодноразово вимагала відкликати запрошення Путіну на саміт в Індонезії і виключити Росію з G20.

Росія може завдати масованого ракетного удару по Україні 15–16 листопада, коли проходитиме саміт країн "Великої двадцятки" в Індонезії. Цілком можливо, що наступна масштабна атака окупантів припаде саме на ці дні, попереджав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Байдена та Цзіньпіна на G20 може обернутися крахом для режиму Путіна – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути