неділя, 16 жовтня 2016 18:48

Затримали 20 сербів, які планували напади під час виборів

Затримали 20 сербів, які планували напади під час виборів

Поліція Чорногорії заарештувала 20 сербів, яких підозрюють у плануванні політично мотивованих збройних нападів на парламентських виборах.

Про це повідомляє "AFP".

Голова поліції Славко Стоянович каже, що заарештовані у суботу ввечері приїхали з Сербії і планували напад із використанням автоматичної зброї на державні установи, поліцію і державних чиновників після голосування. Їм висунули звинувачення в "створенні злочинної організації і тероризмі".

Група планувала напасти на людей, які зібралися перед парламентом, щоб почути результати виборів, та штурмувати будівлю у столиці і оголосити перемогу "окремих партій на виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд Кувейту йде у відставку

Також вони планували заарештувати прем'єр-міністра Міло Джукановича. Автозаки привезли в наручниках підозрюваних в прокуратуру у Подгориці.

Є побоювання, що на вулицях Подгориці може спалахнути насильство між опозицією і прихильниками уряду після підбиття підсумків недільного голосування. Уряд також заявив, що хакери атакували кілька сайтів, у тому числі правлячої партії.

Нагадаємо, у Чорногорії 16 жовтня почалося голосування на парламентських виборах. Опозиція сподівається покласти край правлінню чинного прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, який перебуває при владі вже чверть століття.

Зараз ви читаєте новину «Затримали 20 сербів, які планували напади під час виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути