пʼятниця, 24 лютого 2017 12:41

За добу затримали понад 700 іноземців

За добу затримали понад 700 іноземців

746 людей затримали в Сполучених Штатах за першу добу дії "антиіммігрантського" указу президента Дональда Трампа. Серед них були і власники чинних віз та по́свідок на постійне проживання в США. Поіменний список затриманих став відомий 23 лютого. Мін'юст США надіслав його Американській спілці цивільних свобод на вимогу суду.

"Ми раді нарешті дізнатися імена, хоча минуло більше трьох тижнів від постанови суду, - цитує адвоката спілки CNN. - Але турбує те, що список неповний. Його необхідно доповнити інформацією, щоб ми змогли знайти постраждалих людей".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біженці тікають по снігу зі США до Канади

Указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи мусульманських держав Трамп підписав 27 січня. Заборона стосувалася громадян Судану, Ємену, Лівії, Сомалі, Іраку, Ірану і Сирії. Указ Трампа спричинив хаос в аеропортах США. Працівники митно-прикордонної служби затримували пасажирів, що підпадали під його дію. Тримали по 5-7 годин. Відмовляли у в'їзді до країни. Рішення президента супроводжували масові протести.

29 січня, через 26 годин після підписання указу, федеральний суд Нью-Йорка частково заблокував його. Дозволив перебувати в США тим, хто має чинну американську візу. Також суддя доручила уряду надати списки всіх осіб, затриманих в аеропортах США, відколи указ набрав чинності. 4 лютого федеральний суд Сіетла призупинив указ після того, як позов про скасування постанови подав Вашингтон, а згодом й інші штати. 10 лютого Апеляційний суд відмовився відновлювати дію указу.

Зараз ви читаєте новину «За добу затримали понад 700 іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути