вівторок, 17 листопада 2020 01:02

Всесвітньо відомий хакер очолив службу безпеки Twitter

Всесвітньо відомий хакер очолив службу безпеки Twitter
Twitter призначив главою своєї служби безпеки всесвітньо відомого хакера Пейтера Затко. Фото: bebitcoin.com

Twitter призначив на посаду очільника служби безпеки всесвітньо відомого хакера Пейтера Затко, що діє під нікнеймом Mudge.

Компанія дала голові служби безпеки широкі повноваження. Він займеться управлінням головними функціями безпеки Twitter одразу після перевірки, яка триватиме 45-60 днів, пише Reuters.

Затко розповів, що вивчить "інформаційну безпеку, цілісність сайту, фізичну безпеку, цілісність платформи, а також інженерну справу".

Пейтер Затко останнім часом курував безпеку системи електронних платежів Stripe. До цього працював над спеціальними проєктами в Google і курував видачу грантів для проєктів з кібербезпеки в Агентстві перспективних досліджень і проєктів в області оборони (DARPA) Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Twitter стався найбільший хакерський злам за всю історію. Зачепило Маска, Гейтса, Обаму

Кар'єра Затко почалася у 1990-х, коли від одночасно виконував секретну роботу для державного підрядника і був одним з лідерів Cult of the Dead Cow (хакерської групи, яка відома тим, що випускає хакерські інструменти для Windows).

Twitter нині потерпає від численних проблем з безпекою. Рік тому влада США звинуватила двох колишніх працівників Twitter у передачі Саудівській Аравії інформації про користувачів.

У липні група юних хакерів обдурила співробітників Twitter і отримала доступ до внутрішніх інструментів соцмережі. Трьох юнаків віком 17, 19 і 22 роки підозрюють в одному з найбільш резонансних зламів соціальних мереж останніх років: 15 липня з понад сотні Twitter-акаунтів таких людей, як Барак Обама, Ілон Маск і Каньє Вест, розіслали прохання про переведення біткоїнів. Так хакери встигли викрасти понад 100 тисяч доларів.

Зараз ви читаєте новину «Всесвітньо відомий хакер очолив службу безпеки Twitter». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути