неділя, 10 липня 2016 05:32

Вперше за 30 років бик убив тореадора

Вперше за 30 років бик убив тореадора
Фото: Reuters

Вперше за 30 років бик убив іспанського тореадора.

Під час виступу бик убив 29-літнього тореадора Віктора Барріо, повідомляє BBC, уточнюючи, що стало першою смертю матадора за останні 30 років.

Виступ відбувався у місті Теруель на сході Іспанії і транслювалося в прямому ефірі. На кадрах було видно, що бик проткнув рогом Барріо.

Іспанська газета El Pais повідомляє, що після того, що сталося виступ було припинено. Лікарі намагалися надати тореадору допомогу, однак їм не вдалося його врятувати.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой висловив співчуття родині тореадора.

Видання наводить дані, згідно яким в 20 столітті в Іспанії бики забодали 134 людини, серед яких 33 матадорами. Остання смерть тореро відбулася в 1985 році — тоді бик убив Хосе Куберо.

Щорічно в Іспанії проходить близько 2 тис корид, проте це число скорочується з кожним роком. Наприклад, у 2010 році подібного роду виступи були скасовані в Каталонії. Крім цього, заборона на проведення корид введений на Канарських островах.

Видання зазначає, що противники кориди вважають її варварським заходом, проте прихильники її проведення — в тому числі прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой — стверджують, що ця традиція є найдавнішою формою мистецтва, яка глибоко вкоренилася в національній історії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час "дуелі" на шампурах загинув чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Вперше за 30 років бик убив тореадора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути