вівторок, 23 березня 2021 04:05

Водій російського дипломата крав велосипеди у Франції

Водій російського дипломата крав велосипеди у Франції
У Франції на крадіжках велосипедів упіймали водія російського дипломата. Фото: kurs.com.ua

У Страсбурзі (Франція) водій російського дипломата нібито викрав і перепродав велосипедів на загальну суму понад 100 тисяч євро.

Однією з жертв злодія став перший заступник мера міста Ален Фонтанельо. У нього викрали електричний велосипед, припаркований на вулиці біля французького представництва Ради Європи, пише France Bleu.

Інцидент стався в лютому, після чого правоохоронці почали розслідування.

Через кілька днів після зникнення Фонтанельо виявив свій транспортний засіб у рекламі на одному із сайтів оголошень. Велосипед там продавали за півціни.

Поліцейські домовилися з продавцем про зустріч, яку призначили перед входом до консульства РФ. Туди приїхав 40-річний громадянин РФ, який працював водієм дипломата. Підозрюваний був затриманий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фейкова мільйонерка родом з Росії оригінально розплатилася з боргами

Незабаром копи з'ясували, що цей випадок – не єдиний. Чоловік нібито продав велосипедів, переважно електричних, на 100 тисяч євро.

Після пред'явлення звинувачень чоловік повернувся в Росію, як запевняють у дипустанові – через проблеми зі здоров'ям. Російське консульство ситуацію коментувати відмовляється.

22 березня Болгарія оголосила персонами нон грата і вислала двох російських дипломатів, звинувативши їх у шпигунстві. Співробітникам посольства на виїзд із країни давали 72 години.

Двоє службовців військової розвідки за шпигунство на користь Кремля були затримані в Софії 19 березня під час спецоперації. Всього у справі шестеро підозрюваних.

Зараз ви читаєте новину «Водій російського дипломата крав велосипеди у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути