понеділок, 16 січня 2017 01:55

В США почалися демонстрації іммігрантів

У 65 містах США проходять демонстрації за права нацменшин та іммігрантів. Учасниками акції закликають новообраного президента Дональда Трампа відмовитись від жорсткої політики, яку він обіцяв проводити у разі обрання на посаду.

"Головні вимоги до новообраного президента учасників акцій по всій країні - не здійснювати масових депортацій та зберегти дію програми, яка захищає права семисот тисяч нелегалів, що прибули у США дітьми. Ми виступаємо єдиними фронтом – афроамериканці, вихідці з Азії, Латинської Америки – у боротьбі за імміграційну реформу. Ми віримо, що зараз республіканці мають можливість щось зробити, адже вони звинувачували Барака Обаму у тому, що він зупинив реформу. Сьогодні вони контролюють Сенат, Палату представників та Білий Дім", - цитує активіста Ґуставо Тооррес "Голос Америки".

Під час передвиборчої кампанії Дональд Трам пообіцяв скасувати дію програми, що захищає від депортації незаконних іммігрантів, які прибули у США дітьми, називаючи її неконституційною. Також новобраний президент обіцяв депортувати 3 мільйона нелегалів, які, за його словами, є злочинцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп може налагодити відносини з Росією

"Я тут, щоб підтримати цих людей. Є в тебе документи, чи ні, не має значення. Ми прийшли, щоб боротися, і ми маємо рівні права", - каже громадянка США Марія Ґомес.

Напередодні відбулось символічне свято за громадянські права – День Мартіна Лютера Кінґа молодшого. У 50-60 роках минулого століття він став лідером громадянського руху. Понад дві з половиною тисячі людей зібрались у суботу в Методистській Церкві, щоб вшанувати Мартіна Лютера Кінґа та заявити про свою готовність чинити опір імміграційній політиці Трампа.
Зараз ви читаєте новину «В США почалися демонстрації іммігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути