понеділок, 22 серпня 2016 09:47

В Іраку страчені 36 бойовиків ІДІЛ

В Іраку страчені 36 бойовиків ІДІЛ

Іракська влада стратила 36 бойовиків ІДІЛ, засуджених до смерті за участь у нападі на бійців урядової армії на північ від Багдаду 2014 року.

Бойовиків повісили у в'язниці міста Насирія, повідомляє "Reuters" з посиланням на заяву представників Міністерства юстиції.

Страчені бойовики атакували базу Кемп-Спейчер в місті Тікрит, де в боях з підрозділами ІДІЛ загинули щонайменше 1700 солдат урядової армії, переважно шиїтів.

З початку року служба виконання покарань провела 45 страт бойовиків терористичних формувань, ще 1200 засудили до смерті.

Водночас представники ООН висловлюють занепокоєння через проведення страт бойовиків в Іраку, наполягаючи, що недосконала юридична система країни може невибірково засудити до страти невинних людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іраку йде наступ на столицю терористів ІДІЛ

Нагадаємо, за останні тижні сили урядової армії Іраку, а також курдського спротиву, підтриманого силами антитерористичної коаліції, посилили натиск на позиції бойовиків ІДІЛ у захопленому ними місті Мосул, яке є фактичною столицею самопроголошеного халіфату.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку страчені 36 бойовиків ІДІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути