неділя, 10 липня 2016 13:13

В Берліні сталися масові вуличні заворушення

В Берліні сталися масові вуличні заворушення

Представники лівих радикалів виступали проти розселення будинку, де вони жили. Акція переросла в зіткнення з поліцією, повідомляє Deutsche Welle.

"Демонстрація лівих радикалів в східному берлінському районі Фрідріхсхайні, що відбулася 9 липня привела до масової бійки. Приводом для акції стало розселення будинку, в якому жили ліві радикали і який використовувався ними для реалізації своїх проектів. Серед співробітників правоохоронних органів є поранені, деякі учасники демонстрації затримані. При цьому точна кількість постраждалих і затриманих поки не повідомляється", - інформує поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель натякнула, що ЄС не розвалиться

Протестуючі тримали в руках транспаранти із закликами захистити будинок і виступити "солідарно проти державного терору". Незабаром після початку демонстрації на ній, за словами представника поліції, "почав панувати по-справжньому агресивний настрій". З натовпу в поліцейських стали кидати пляшки і каміння. Також учасники протесту використали петарди та інші піротехнічні вироби. В результаті їх дій були розбиті вітрини магазинів, а поліцейські машини - пошкоджені.

Всього на демонстрації зібралося до 2000 осіб. Близько 650 поліцейських з різних федеральних земель були спрямовані на забезпечення порядку. Заспокоїти демонстрантів вдалося після 23 години.

Нагадаємо, 28 червня противники законопроекту про працю знову вивели французів на паризькі вулиці. Сенат Франції в той час обговорював закон важливий документ. Столичною префектурою мобілізовано близько 2,5 тис. правоохоронців для підтримання правопорядку під час демонстрації. Правоохоронцям надані дуже жорсткі та чіткі інструкції.

Зараз ви читаєте новину «В Берліні сталися масові вуличні заворушення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути