неділя, 11 грудня 2016 17:53

Усім малькам лосося роблять щеплення

Усім малькам лосося роблять щеплення

– Заощаджувала майже рік, щоб поїхати на два тижні в Норвегію, – каже менеджер із реклами львів'янка Олена Левкова, 32 роки. Зупинилася в українців у столиці Осло та їздила дивитися природні пам'ятки в сусідні регіони. Місяць тому повернулася з Норвегії. – Найдешевший номер у хостелі – від 50 євро, обід у кафе – 30, вуличний хот-дог – 10. Стільки ж коштує кава. Пощастило, бо жила в знайомих: могла готувати на кухні й не платити за нічліг. Коли йшла гуляти – брала термос із кавою. Привезла її з України. Там пачка коштує 25 євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Норвегії знайшли вкрадені ворота першого німецького концтабору

На свята прийнято дарувати рідним техніку – планшети, телефони, ІТ-новинки, друзям – піжами, декоративні подушки, сувеніри. Подарунки вручають із чеком і карткою магазину. Якщо не підійшов – можна обміняти або взяти готівку.

Щороку на лососевих фермах вирощують понад 300 тисяч рибин. Мальку вводять у черевце спеціальну вакцину від хвороб, яка не шкодить людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонера оштрафували за повільне п'яне керування

Країна входить до трійки найбільших постачальників нафти – з Ро­сією й Саудівською Аравією. Робітники на платформах у морі отримують 200–400 доларів на день. Але робота небезпечна і складна: сніг, вітер, шторм, фізичні навантаження підривають здоров'я. Щосезону нафтовидобувні компанії запрошують близько 16 тисяч іноземців. Оплачують проїзд, житло, харчування, навчання та страховку.

Докладніше читайте у свіжому номері журналу "Країна" від 8 грудня 2016 року

Зараз ви читаєте новину «Усім малькам лосося роблять щеплення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути