понеділок, 22 серпня 2016 03:57

Українські та американські військові виконають спостережний політ над РФ

Українські та американські військові виконають спостережний політ над РФ
Фото: stat.doc.mil.ru

Військові США та України виконають спостережний політ над Росією.

Військові інспектори з США і України виконають спільний спостережний політ над Росією в рамках Договору з відкритого неба з 22 по 27 серпня, передає УНН з посиланням на РІА "Новости".

"У період з 22 по 27 серпня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і України виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б з аеродрому Улан-Уде", — розповів т.в.о. начальника російського національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Забелло.

За його словами, в ході польоту російські фахівці на борту літака будуть контролювати суворе виконання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Своєю чергою, російські військові інспектори виконають спостережні польоти над територією США і Канади на літаку Ту-154М Лк-1 в рамках договору з відкритого неба.

Забелло зазначив, що спостережний політ над США пройде з 22 по 27 серпня з аеродрому Райт-Паттерсон (штат Огайо). Його максимальна дальність становитиме 4,9 тис. км. Політ над Канадою буде виконуватися з 29 серпня по 3 вересня з аеродрому Трентон. Планується проінспектувати близько 5,4 тис. км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські винищувачі перехопили російський літак.

Зараз ви читаєте новину «Українські та американські військові виконають спостережний політ над РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути