середа, 02 серпня 2023 02:18

Угорщина залякувала українських військовополонених – ЗМІ

Угорщина переконувала українських військовополонених, що їх негайно відправлять на лінію фронту або судитимуть за дезертирство, якщо вони вирішать повернутися додому.

Декому з них навіть пропонували отримати угорське громадянство. Про це пише Kyiv Independent із посиланням на анонімні джерела та співрозмовників у дипломатичних колах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Угорщині розшукали 11 полонених українців

"У нас є інформація, і це підтверджують ті українці, які повернулися в Україну, що на них там чинився психологічний тиск, вони отримували викривлену інформацію", – сказав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Українські військові, яких Росія передала Угорщині, потрапили в полон під час боїв під Куп'янськом у Харківській області. Прізвища деяких із них дійсно мають угорське звучання, але лише один говорить угорською мовою і має подвійне громадянство.

Шестеро українських військовополонених, яких передала Росія, "досі знаходяться на території Європейського Союзу, імовірно в Угорщині". Решта п'ятеро повернулися в Україну і наразі проходять фізичну та психічну реабілітацію, повідомив Ніколенко.

Росія може знову передати українських полонених до Угорщини. Займатиметься передачею Російська православна церква, хоча керують діями РПЦ спецслужби РФ. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав представник ГУР Міноборони та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

За його словами, саме представники РПЦ здійснюють переговори із угорською стороною.

Зараз ви читаєте новину «Угорщина залякувала українських військовополонених – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути